Nissan anunță o inovație în producția pieselor din fibră de carbon: “Mașinile vor deveni mai sigure și vor avea un consum mai mic”

de Paul Cosma
Joi, 03.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a dezvoltat o nouă tehnică de producție a componentelor din fibră de carbon și spune că această inovație va ajuta la construcția unor mașini mai sigure și cu un consum mai mic.

Integrarea fibrei de carbon în producția de serie a autovehiculelor presupune costuri mai ridicate în comparație cu alte materiale, însă Nissan susține că a găsit o metodă prin care fibra de carbon să devină mai des întâlnită în structura mașinilor.

Japonezii au anunțat o inovație în tehnica de producție care să grăbească timpul de dezvoltare a pieselor din plastic ranforsat cu fibră de carbon, denumit CFRP.

Potrivit Nissan, noul sistem scade perioada de dezvoltare cu 50% și mărește cu până la 80% viteza procesului de turnare în forme.

Constructorul nipon susține că CFRP este un material ușor și foarte rezistent și că, astfel, va ajuta mașinile să devină mai sigure și să aibă un consum mai scăzut de combustibil.

Via Nissan

Comentarii (3)

  • LEXMARK
    Sa-mi fie cu iertare insa Lexus foloseste de mai bine de 10 ani aceasta tehnica inovaloare pe LFA...
    1 1
  • Bmw tocmai ce si-a vandut fabrica de CFRP anul trecut, acum cumpara piesele pentru i3.

    LFA s-a produs in serie foarte limitata, gen 500 exemplare parca.
    5 1
  • pai da
    In articol nu se spune ca Nissan a inventat CFRP, ci doar ca au imbunatatit procesul de fabricatie, banuiesc ca implicit costurile ar trebui sa scada.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru