Nissan cere daune de 91 de milioane de dolari lui Carlos Ghosn: constructorul își acuză fostul șef de nereguli financiare

de Paul Cosma
Miercuri, 12.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a cerut în instanță să fie despăgubită cu 91 de milioane de dolari de către fostul șef Carlos Ghosn, pe care îl acuză de nereguli financiare. Ghosn a negat toate acuzațiile de până acum și a spus că mai mulți oficiali Nissan au "complotat" pentru a-l îndepărta de la conducere.

După ce a reușit să fugă în mod spectaculos din Japonia în Liban, Carlos Ghosn a susținut o conferință de presă la Beirut, la începutul anului, în cadrul căreia a oferit propria perspectivă cu privire la evenimentele care au condus la arestarea sa în Japonia la finalul anului 2018.

Ghosn a negat vehement toate acuzațiile formulate de justiția japoneză împotriva sa cu privire la o serie de nereguli financiare și a prezentat în apărarea să o serie de documente oficiale legate de unele tranzacții de la Nissan care au fost semnate inclusiv de numeroși oficiali Nissan.

Conturile sunt departe de a fi reglate între Nissan și Carlos Ghosn. Producătorul nipon a anunțat acum că va cere despăgubiri de 91 de milioane de dolari în instanță, acuzându-l pe Carlos Ghosn de nereguli financiare.

În plus, japonezii se așteaptă ca despăgubirile să crească pe măsura amenzilor pe care le vor plăti din cauza presupuselor nereguli făcute de Ghosn.

Totodată, Nissan ia în calcul să deschidă un proces separat cu fostul său șef, pe care îl mai acuză de calomnie.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • Penibili
    Sau vor sa salveze compania de la faliment cu daunele primite de la Ghosn?
    8 2
  • tc1900
    asa cu proverbiala corectitudine japoneza
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru