Nissan dezvoltă hărți digitale la 360 de grade: șoferii vor putea avea o imagine de ansamblu asupra traseului

de Daniel Popescu
Luni, 07.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan va prezenta o tehnologie care va permite șoferilor să vizualizeze condițiile de trafic prin intermediul unor hărți digitale la 360 de grade.

Nissan a anunțat că va prezenta în această săptămână în cadrul târgului de tehnologie Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas conceptul unei tehnologii care va avea rolul de a îmbunătăți percepția șoferilor asupra traseului urmat.

Botezată Invisible-to-Visible, tehnologia va oferi șoferului o perspectivă digitală la 360 de grade asupra mediului înconjurător. Astfel, imaginile reale vor fi combinate cu date virtuale obținute de la senzori din exteriorul și interiorul mașinii, precum și cu date din cloud.

Șoferul va avea astfel la dispoziție o hartă la 360 de grade care va include mediul înconjurător din imediata apropiere a mașinii, dar care va arăta și ceea ce este în spatele unei clădiri, cu informații utile legate de intersecții, vizibilitate, semnalizări rutiere sau pietoni aflați în apropiere.

De asemenea, tehnologia va fi capabilă să anticipeze necesitățile șoferului și pasagerilor și va furnizate date în timp real despre evenimente petrecute pe șosea, benzinării sau cafenele aflate în apropiere.

Pentru o interactivitate sporită, tehnologia va permite generarea unor avataruri virtuale în interiorul mașinii.

Pentru moment, tehnologia este dezvoltată în stadiu de concept, iar Nissan nu a anunțat dacă și când aceasta va ajunge pe un model de serie în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat.

Via Nissan

Comentarii (5)

  • frumos....dar pentru ce sa incarci orizontul vizibil suprapopulandu-l?

    ....in conditiile in care se fac pasi rapizi in conducerea autonoma
    2 2
  • @vianu
    In Japonia cred ca ar funcționa! (eu am vizitat-o
    In Romania fa un exercițiu de imaginație: un meltean get/beget de-al nostru cu un BMW Seria5 vechi de 15 ani cu volan pe dreapta si înmatriculat in Bulgaria, bonus beat ranga. Tehnologia asta ne va ajuta sa ne spunem rugăciunea in timp util, la autonoma nu!
    1 1
  • la o prima strigare :).....bmw-ul de 15 ani n-ar fi prezent in cloud

    tehnologia e pretabila la masinile noi care ar fi in virtual...altfel vor ramane pe dinafara o multime de automobile care iti pot oferi o sumedenie de suprize

    cum ziceam, e frumos, e ok, dar sunt cateva mici glitch-uri; cea mai importanta ramane, dupa mine, informatia in cantitate mare ce este oferita si care trebuie procesata de sofer.

    btw....este in curs de aparitie (deci ca si noutate pentru 2019 cel tarziu 2020) primul LIDAR "infipt" in parbriz (in zona oglinzii retrovizoare). Nu e mai mare decat o cutie de Iphone.
    1 0
  • Pfiuu drace...o sa ajungem sa ne cumparam masina in functie de ce procesor si placa grafica are. Probabil in lista de dotari o sa apara in curand nume ca Intel, nVidia , Cortex , AMD, Qualcomm, Kirin, Adreno, Mali , etc. Si cred ca o sa faca astea mai mult zgomot decat motorul !
    3 0
  • Nu ai nevoie sa fi prezent in cloud (doar de satelit + radar 360°pe mașină +GPS). Ce încearcă ei sa ne vândă este o ciorba reîncălzita din industria militara de acum 20 de ani.
    Eu nu o sa mai apuc, dar in 50 de ani, volanul si pedalele vor fi echipamente de lux (sa le folosești pe circuit si nu in trafic)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru