Nissan estimează profit pentru 2021, după trei ani de pierderi

de Paul Cosma
Joi, 29.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan estimează că va reveni pe profit în anul fiscal 2021, după trei ani de pierderi, în urma măsurilor de restructurare, a deprecierii yenului şi a redresării cererii în industria auto.

Al treilea producător auto nipon se aşteaptă să raporteze un profit net de 60 de miliarde de yeni (546 de milioane de dolari) în anul financiar curent, în pofida dificultăţilor cauzate de preţurile mai ridicate ale materiilor prime şi deficitul de semiconductori. 

Anterior, compania niponă estimase că va înregistra pierderi anuale de 60 de miliarde de yeni.

De asemenea, Nissan se aşteaptă la un profit operaţional de 150 de miliarde de yeni, la vânzări de 9.750 de miliarde de yeni, în creştere cu 24% faţă de anul anterior şi faţă de estimarea de 9.100 de miliarde de yeni din mai. 

CEO-ul Makoto Uchida a anunţat miercuri că procesul de restructurare înregistrează progrese, iar rezultatele trimestriale sunt solide, pe fondul redresării vânzărilor în America de Nord. 

În trimestrul doi din 2021, Nissan a înregistrat un profit net de 114,53 de miliarde de yeni, în timp ce profitul operaţional s-a situat la 75,68 de miliarde de yeni (688,60 de milioane de dolari), iar vânzările au urcat cu 71%, la 2.010 miliarde de yeni. 

Via economica.net

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Nissan este un fel de Dacia a ţărilor OECD
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru