Nissan NSC-2015: maşina care îşi caută singură locul de parcare

de Mircea Meșter
Miercuri, 03.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a prezentat la un eveniment japonez un concept bazat pe Leaf. Acesta dispune de tehnologii care astăzi par SF: îşi caută loc de parcare după ce l-a lăsat pe posesorul ei la birou, revine la locul de întâlnire când acesta pleacă şi, foarte important, se conduce singură.

În timp ce toţi ochii presei auto erau aţintiţi spre Salonul Auto de la Paris, acolo unde Nissan a adus doar conceptul TeRRA, constructorul nipon prezenta la CEATEC 2012, un eveniment tehnologic care a avut loc în Japonia, un prototip autonom mai mult decât interesant. Este vorba de NSC-2015, un concept care poate circula fără ca şoferul să se implice în verun fel. Este bazat pe Nissan Leaf şi promite să simplifice mult viaţa celor de la bord.

Conform celor de la Nissan, noul NSC-2015 funcţionează pe baza unor camere care preiau imagini de jur-împrejurul maşinii şi a unei conexiuni 4G de viteză ridicată. Aceste două sisteme determină "recunoaşterea" şoselelor şi a ceea ce înconjoară maşina, implicit poduri, intersecţii, tuneluri, semne de circulaţie sau alte maşini in trafic. Pe lângă asta, un pachet GPS stabileşte exact poziţionarea maşinii în orice moment.

Un alt sistem interesant este cel prin care maşina se parchează automat după ce şoferul transformat în simplu pasager o părăseşte.

Totul se desfăşoară cu ajutorul hărţilor: maşina se plimbă în jur până când găseşte un loc de parcare disponibil şi îl ocupă automat, trimiţându-i apoi pe smartphone posesorului poziţia sa exactă. Pentru a reveni în maşină, posesorul acesteia nu e însă nevoit să meargă în locul de parcare. Cu o simplă comandă prin telefonul său, maşina vine acolo unde se află acesta pentru a-l prelua.

via TGCW

Comentarii (5)

  • Decebal
    Inventia mi se pare geniala; pentru manelarica ar trebui sa existe si niste camere in interior cu rezolutie mare, care sa recunosca melteanu care iti scuipa sau zgarie masina.
    Oricum o inventie benefica mai ales pentru orasele mari
    8 2
  • Decebal
    Ce e ala "Pe lângă asta, un pachet GPC stabileşte exact poziţionarea maşinii în orice moment." poate GPS?!
    2 2
  • Creativ
    Nissan vine cu tot felul de gadget-uri si descoperiri interesante. Faptul ca are potential e un aspect incontestabil. Multi uita acest lucru. Uita ca Nissan e un constructor inovator. Bravo Nissan !
    10 1
  • Destepti rau de tot Nissan-ul asta ! Respect
    5 0
  • Nasol cu asa ceva in Bucuresti, i-ar goli rezervorul in cautarea unui loc de parcare, pt. ca sigur nu o sa se inteleaga cu parcargii de culoare.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru