Nissan: „Nu vom lansa modele Nismo doar de dragul diversităţii”

de Bogdan Mirică
Vineri, 18.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan vrea ca brandul său de performanţă Nismo să se poată duela cu nume mari ca AMG şi BMW M. Pentru asta e nevoie de diversitate, însă japonezii sunt dispuşi să o ia treptat, pentru a garanta experienţe unice.

Nissan încearcă să îşi facă loc pe piaţa modelelor de performanţă cu divizia sa Nismo. Japonezii ştiu că este cale lungă până când vor ajunge să fure din clienţii AMG şi BMW M, dar sunt gata să ia lucrurile treptat.

Guillaume Cartier, şeful departamentului de marketing şi vânzări Nissan Europa, a recunoscut că brandul are nevoie de o imagine mai puternică pe Bătrânul Continent. Chiar şi aşa, Nissan nu vrea să forţeze nota cu modele ce nu sunt pretabile pentru eticheta Nismo.

Fie că vorbim despre o maşină mică, fie că vorbim despre o maşină sport, dacă există sigla Nismo atunci trebuie să ofere ceva special

Carlos Ghosn
preşedintele Nissan
Asiaticii sunt prevăzători şi nu vor să lanseze modele sportive doar de dragul diversităţii. Cartier a declarat că un Micra Nismo nu ar putea să se ridice la nivelul de performanţă cerut de publicul european, chiar dacă o astfel de versiune există deja pe piaţa din Japonia.

Cu toate acestea, oficialul recunoaşte că este nevoie de diversitate pentru a se bate cu AMG sau M.

Motiv pentru care se lucrează intens la o versiune Nismo pentru Nissan GT-R, vârful de gamă. „Nismo a fost clădit pe baza pasiunii unor ingineri entuziaşti, dornici să facă lucruri nebune cu maşinile. Aşa este recunoscut brandul în Japonia. În Europa vrem altceva. Vrem ca Nismo să însemne lucruri diferite, pe pieţe diferite”, a declarat Cartier.

Idee pe care o susţinea şi Carlos Ghosn, preşedintele Nissan, cu ceva luni în urmă. „Fie că vorbim despre o maşină mică, fie că vorbim despre o maşină sport, dacă există sigla Nismo atunci trebuie să ofere ceva special”, susţine Ghosn.

Comentarii (4)

  • Doar AMG si M ? Pai motoarele lor sunt capabile sa dea de pamant si cu un Lamborghini sau Ferrari nu doar AMG, viitorul GT-R Nismo va face muci si un Bugatii , deci ? Este de stiut ca Nissan poate si are resurse, insa ceva nu merge bine. Si stiu ce.
    In primul rand suna cam ciudat ca un Nissan ( marca de volum ) sa se bata cu AMG, M ( premium ) chiar daca ei au resusrse necesare, aceste caracteristici trebuiau sa fie adoptate de catre Infiniti, divizia premium. Desi poate se gandesc si la costuri mai scazute.
    5 10
  • "Nismo a fost clădit pe baza pasiunii unor ingineri entuziaşti, dornici să facă lucruri nebune cu maşinile. Aşa este recunoscut brandul în Japonia"

    Chiar fac lucruri nebune cu japonezele astea. Ma uit frecvent pe GT Channel si intotdeauna raman impresionat de modelele si chestiile extreme la care le supun nsite piloti profi.
    Nu as vrea ca Nismo sa se transforme in Europa, dar deh, stiu ei mai bine, nu toti sunt ca mine.
    Oricum, din ce spune presa, Nissan in versiune Nismo nu-i departe calitativ de interiorul unui BMW de exemplu. Nissan face interioare foarte bine inchegate, iar "tusele" cu accent Nismo il apropie f mult de zona premium-sportiva.
    21 4
  • Vasilica
    Astia sunt rromanii adevarati care le spun producatorilor ca de fapt sunt mult mai tari decat cred ei.Asta e tara mea si neamul meu cel rumanesc.....
    3 16
  • Bravo lor !
    "Japonezii sunt dispuşi să o ia treptat, pentru a garanta experienţe unice"
    12 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru