Nissan pregăteşte un model sport bazat pe platforma lui Juke

de Sebastian Toma
Joi, 19.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan lucrează la un model sport bazat pe platforma lui Juke. Proiectul este denumit Mini-Z şi se va lupta cu Toyota GT-86 şi Subaru BRZ, totul cu un motor 1.6 turbo de 190 CP.

Nissan lucrează la un model sport compact, al cărui nume de cod este Mini-Z, anunţă Motor Trend. Potrivit primelor informaţii, constructorul nipon a renunţat la succesorul lui 240SX/Silvia în favoarea unui model sport bazat pe Juke, care se va lupta cu Toyota GT-86 şi cu Subaru BRZ. Surse din cadrul mărcii Nissan susţin că modelul va avea tracţiune faţă şi va fi echipat cu un motor 1.6 turbo de 190 CP, iar clienţii vor putea comanda şi un sistem de tracţiune integrală all-mode 4x4 cu Torque Vectoring.

Informaţiile despre viitorul model sport de la Nissan sunt limitate, dar unele voci spun că acesta va avea dimensiuni comparabile cu cele ale lui Honda CR-Z şi că versiunea de producţie a fost deja aprobată. Cei de la MotorTrend spun că debutul noului model sport de la Nissan va avea loc în cea de-a doua parte a anului viitor, cel mai probabil la un salon auto important.

Esential 190 CP va oferi motorul 1.6 Turbo al viitorului model sport bazat pe platforma lui Nissan Juke.
Primul model din gama Nissan care prezenta această idee a fost conceptul Compact Sports, prezentat la Salonul Auto de la Shanghai din 2011. Reprezentanţii Nissan spuneau la acea vreme că modelul Compact Sports Concept este destinat clienţilor de pe pieţele emergente, care au un stil de viaţă activ şi sunt interesaţi de motorsport.
Descrierea clienţilor ţintă a lui Nissan Compact Sports Coupe nu îi exclude pe clienţii de pe pieţele consacrate ale mărcii Nissan, ceea ce înseamnă că respectivul model ar putea fi lansat şi în Europa.

Via MotorTrend

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru