Nissan: ”Pregătim un coupe mai mic decât 370Z, pe care îl veţi iubi sau îl veţi urî”

de Bogdan Mirică
Joi, 17.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a anunţat că va continua să exploateze segmentul modelelor sportive cu un coupe nou, poziţionat sub 370Z, adresat publicului tânăr.

Nissan a descoperit că poate fi un constructor de succes dacă mizează pe SUV-uri de orice tip şi pe maşini sport. Tocmai de aceea s-a concentrat atât de mult în aceste două direcţii încât acum a ajuns să îşi facă treaba foarte bine. Dezvoltarea gamei nu se opreşte însă aici, japonezii plănuind să lanseze în viitorul apropiat un nou model sport.

Este vorba despre un coupe cu două locuri, poziţionat sub actualul 370Z. Informaţia a fost dezvăluită chiar de Andy Palmer, vice-preşedintele Nissan, în cadrul unui interviu acordat pentru publicaţia ”Car and driver” cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, aflat în plină desfăşurare.

Palmer a dezvăluit că noul coupe va fi o maşină ”pe care o vei iubi sau o vei urî”, intuind astfel o strategie similară celei adoptate cu succes de Juke în segmentul SUV-urilor mici.

Deşi a fost zgârcit în detalii, Palmer a anunţat că un concept care intuieşte designul versiunii de producţie va debuta abia peste un an.

Chiar dacă va fi poziţionat sub 370Z, modelul nu va concura cu gemenii Toyota GT86 şi Subaru BRZ, preferând să mizeze pe o abordare mai îndrăzneaţă, orientată către publicul tânăr.

Despre propulsie nu sunt foarte multe detalii, însă Palmer a ţinut să precizeze că maşina va fi una ”curată”, ceea ce înseamnă că ne putem aştepta la o soluţie alternativă de motorizare. 

via wcf

Comentarii (4)

  • Face BMW un Z2, era normal sa faca si ei.
    16 14
  • Urat,nissan trebuie sa interzica bautura in departamentul de design.
    In afara de GT-R,tote modelele sunt varza.
    9 37
  • Asta micu arata interesant.
    Functie de pret si motor ar putea fi slagar :)
    8 7
  • cultura auto online
    Eu zic sa se interzica mai bine comentariul unor prostanaci precum cel "inrosit" mai sus. NU exista o fotografie oficiala a noului model.
    Ceea ce vedeti voi e o randare pe calculator a presei auto.
    Legat de design-ul Nissan-urilor, oricat de subiectiv ar fi acest aspect, nu putem nega succese de piata precum Qashqai, juke, Murano - modele care au revolutionat segmentul lor prin design si conceptie.
    Departamentul de design isi face treaba foarte bine. Sau n-ai auzit de conceptele Nissan Invitation, Essence ??
    16 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru