Nissan va contribui la dezvoltarea unui vehicul care se conduce pe Lună

de Tiberiu Safta
Joi, 07.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan va colabora cu două companii pentru a crea și dezvolta un vehicul care se poate conduce pe Lună. Vehiculul va fi utilizat de NASA în mai multe misiuni de cercetare a corpului ceresc.

Constructorul japonez va colabora cu firmele Sierra Space și Teledyne Brown Engineering pentru a dezvolta un vehicul care poate fi condus pe Lună. În acest sens, filiala Nissan din America de Nord va pune la dispoziție capacitățile sale de producție și expertiza proprie din industria auto.

De asemenea, vehiculul special va beneficia și de sistemul de conducere autonom produs de Nissan și de alte sisteme inteligente care se regăsesc la mașinile de serie.

Noul vehicul va fi utilizat de către NASA pentru misiunile de cercetare și explorare a corpului ceresc. Nissan nu este singurul constructor implicat într-un asemenea proiect. Și General Motors a contribuit la crearea unor vehicule similare în trecut. Gigantul american este implicat și în prezent într-un astfel de proiect ambițios.

Cât despre cele două companii, Sierra Space și Teledyne, ambele au lucrat anterior cu NASA la mai multe proiecte similare. Sierra Space a construit primul prototip al unui astfel de vehicul în anii 60.

Această companie va fi responsabilă de propulsorul noului vehicul spațial. Șasiul va fi construit de către specialiștii Textron Specialized Vehicles. Această companie a realizat câteva vehicule create special pentru zonele greu accesibile din lume.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru