General Motors va construi împreună cu NASA vehicule care vor fi conduse pe Lună

de Alexandru Monenciu
Joi, 27.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors, Lockheed Martin și NASA vor colabora pentru a construi vehicule care vor fi conduse pe Lună. Cu ajutorul lor, oamenii vor putea ajunge, în premieră, într-o parte îndepărtată a Lunii.

General Motors a fost cel mai mare constructor de mașini pentru mai mult de jumătate de secol. Puțină lume știe, însă, că americanii de la GM au contribuit la dezvoltarea roverului lunar folosit în 1971 de misiunea Apollo 15.

Acum, General Motors și NASA vor colabora din nou pentru dezvoltarea noii generații de vehicule lunare, denumite oficial Lunar Terrain Vehicle, sau LTV. Un ajutor substanțial va veni și de la Lockheed Martin, unul dintre cei mai experimentați constructori aerospațiali.

General Motors vine cu expertiza sa în domeniul bateriilor și a sistemelor de propulsie. Mai mult, producătorul american vrea să eficientizeze operațiunile desfășurate pe Lună cu ajutorul tehnologiei autonome care va fi încorporată în noile rovere.

Vehiculele lunare din trecut au parcurs distanțe mici în spațiu, însă cu ajutorul celor noi, oamenii vor putea ajunge până în partea îndepărtată a Lunii. Una neexplorată până acum.

via General Motors

Comentarii (6)

  • Și va fi Diesel, bineînțeles.
    7 2
  • Amerlocia
    Ce haios,America e terminata,kaputt,in cadere libera da' viseaza masini pe luna,misto.Astia nu-si mai pot controla orasele de revolte dar se viseaza stapani pe luna.Vai de mama lor,sunt ca un petrolier pe ocean caruia ii opresti brusc motorul,mai merge doar din inertie.Ma mir ca n-a aparut si Obama sa mai tina fraierii in priza si sa ne vorbeasca despre extraterestii de printre americani.Cloaca Ue nu trimite si ea un aspirator macar pe Marte?
    10 3
  • auzi la ei ... sa poata ajunge in zone neexplorate... dar de ce nu aselenizeaza direct acolo... unde au ajuns la sol pana acum e gara construita si doar acolo pot ajunge? :D
    Iar partea cu masini autonome pe Luna mi se pare si mai tare, pe Pamant mai sunt drumuri care ii ajuta sa identifice traseul, mai sunt sateliti GPS, asa acolo e ca si cum m-ai pune pe mine sa merg cu barca de la Constanta la Sidney :)))))))))
    8 2
  • Pe ce dată a lunii ?
    6 2
  • unsirb
    @Amerlocia: SUA e kaputt, UE e o cloaca... deci unde se mai poate respira, in Mongolia?
    2 6
  • inexorabil
    Ar fi mai interesant dacă “gm” (dacă aşa arată sigla, aşa scriu!) ar conduce împreună cu NASA vehicule construite pe Lună.

    gm cu NASA sau gem cu naşa – interesantă şi această idee. Dar numai dacă nu-i naşul prin preajmă.
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru