Nissan vrea să-și mărească producția din China cu 40% în 3 ani: japonezii caută supremația pe o piață dominată de GM și VW

de Paul Cosma
Marti, 21.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan vrea să investească aproape un miliard de dolari pentru majorarea producției sale cu 40% în China până în 2021. Investiția face parte din planul japonezilor de a intra în topul celor mai importanți producători de pe cea mai mare piață auto din lume.

Piața auto din China a fost dominată de General Motors și Volkswagen, în ultimele două decenii, fiecare dintre cele două companii având vânzări anuale de circa 4 milioane de unități.

În urma lor, la o distanță considerabilă, se află constructori precum Nissan, Toyota, Ford și Honda, fiecare cu vânzări de doar un milion de mașini pe an. Nemulțumiți de performanțele lor, japonezii de la Nissan vor să conteste supremația GM și VW și anunță că vor mări producția din China cu 40% în următorii 3 ani.

Potrivit Reuters, investiția de circa 900 de milioane de dolari este doar o parte din planul de 8.73 de miliarde de dolari prin care Nissan vrea să devină cel mai important constructor de pe piața chineză. Astfel, producția Nissan din China ar urma să ajungă la un volum total de 2.1 milioane de unități pe an.

Anul trecut, Nissan a vândut în China circa 1.5 milioane de mașini, iar obiectivul este să ajungă la cel puțin 2.6 milioane până în 2022, potrivit unor surse din cadrul companiei.

Via Reuters

 

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru