Noi detalii despre viitorul BMW M5 Touring: motor V8 PHEV de 790 de cai putere

de Tiberiu Safta
Vineri, 11.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Au apărut noi detalii tehnice despre viitorul BMW M5 Touring, varianta break a modelului de performanță. Potrivit celor mai noi informații, noul model va primi un motor V8 hibrid cu încărcare la priză de 790 de cai putere.

Anul viitor, BMW va lansa oficial noul M5 Touring, varianta break a modelului de performanță bavarez. Astfel, M5 Touring va reveni pe piață după o absență de 14 ani. Noul model a început deja să fie testat pe circuitul Nurburgring Nordschleife, iar BMW a publicat câteva imagini oficiale cu noul M5 Touring camuflat.

Acum, apar și primele informații tehnice despre noul model. Potrivit publicației britanice Autocar, viitorul M5 Touring va primi motorul S63, o unitate V8 de 4.4 litri bi-turbo, care va funcționa în tandem cu un motor electric montat pe puntea din spate. Noul motor va fi unul hibrid cu încărcare la priză și va dezvolta 790 de cai putere și un cuplu de 999 Nm.

De asemenea, bateria care va alimenta motorul electric va fi dezvoltată integral de către divizia de performanță BMW M. Noul model va primi și o cutie de viteze automată simplă cu 8 trepte, iar puterea va fi transmisă către toate roțile grație sistemului de tracțiune integrală xDrive.

La final, noul BMW M5 Touring va avea un șasiu revizuit față de un Seria 5 obișnuit, iar punțile vor fi și ele mai late.

Noul BMW M5 Touring va fi lansat oficial în 2024.

via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru