Noi ne uităm cu jind, americanii îl primesc: noul Chevrolet Cruze ar fi făcut o surpriză frumoasă și în Europa

de Bogdan Mirică
Luni, 21.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chevrolet a dezvăluit noua generație a modelului Cruze. Modelul, deși se vinde acum doar în SUA, s-a bucurat în trecut de mult succes chiar și pe piața din România, fiind o berlină compactă accesibilă.

Chevrolet a decis să se retragă de pe piața din Europa în urmă cu câțiva ani, chiar dacă modele precum Spark sau Cruze se vindeau foarte bine în Europa și la noi în țară.

Povestea brandului american a continuat însă cu succes pe piața mamă, acolo unde publicul face deja cunoștință cu un nou Cruze, mult mai arătos decât cel pe care îl știam noi în Europa. Modelul american împrumută din liniile electricului Volt și se vrea a fi un concurent serios pentru Volkswagen Jetta sau Toyota Corolla.

Esential 153 de cai putere oferă motorul lui Chevrolet Cruze pe piața din SUA.
Americanii vor primi un motor cu patru cilindri de 1.4 litri, capabil să ofere 153 de cai putere și un cuplu motor de 240 de Nm, asistat de o transmisie manuală cu șase rapoarte. Echiparea standard va include jante de 15 inch, un ecran de 7 inch pentru sistemul multimedia, Bluetooth, suport pentru Apple CarPlay și Android Auto și conexiune la internet 4G.

Pe lista de opționale se găsesc însă un sistem multimedia ceva mai performant, pilot automat adaptiv, jante de 16 inch și comenzi pe volan.

Comentarii (15)

  • Vericu Daniel
    Accesibil, accesibil dar nimeni nu zice nimic ca acest model era unul mult mai prost dotat chiar decat un Cielo GLE de prima generatie. Cruze entry-level nu avea nici macar A/C , nici geamuri electrice pe spate, nici ornamente vopsite la exterior, si alte lipsuri.
    6 30
  • petrus.
    vechiul Cruze este o masina foarte buna mai putin consumul de combustibil. iar dotarile si le face fiecare dupa posibilitati.
    18 2
  • hazrad
    Nu ne uitam cu jind, sunt falimentari.
    9 23
  • Masina buna. L-au retras pentru ca fura mult din vanzarile Opel Astra. Era mai incapator, desi erau bazate pe aceeasi platforma tehnica.

    La exterior modelul nou seamana cu Civic Sedan tocmai scos din productie.
    15 4
  • Chevrolet ramane al 3-lea brand mondial, fiind depasit la nivel mondial doar de Toyota si VW. Vorbim de brand-uri, nu grupuri.

    GM sta foarte bine dpdv financiar (nu va uitai in gura lui hazard - care si-a scris si numele aiurea) si are cresteri la capitolul vanzari. Valabil si in cazul Opel - dupa multi ani s-ar putea ca Opel sa aiba profit in 2016.

    Retragerea Chevrolet de pe piata europeana - tarile EU (aveau 1.36% in 2012 - peste firme ca Subaru, Suzuki sau Honda) a fost facuta tocmai pentru a impulsiona vanzarile Opel.

    @Vericule Vezi ca GLE-ul de la Cielo era varianta de top. Nu mai compara variante de top cu entry. Entry nu cumpara mai nimeni pe pietele importante. Doar flotele in anumite cazuri. Variantele entry sunt mai mult de marketing pentru a afisa sloganul "preturi incepand/de la X Euro".
    18 3
  • hazard
    Sa nu uitam ca Chevrolet s-a retras cu coada intre picioare din Europa. Chiftele de masini !!!
    6 21
  • Vericu Daniel
    @Andy

    Varianta de top la Cielo era Executive Plus nici decum GLE sau GL ( piata emergenta-Nexia ) . Stai in banca ta daca nu esti profund documentat. Eu am detinut versiune entry-level si avea incluisv A/C si geamuri electrice la pret de 8.000 euro ( 9.400 $ la vremea aceea ) , ceea ce Cruze nu practica nici in 2013 pe varianta facelift. Si care costa 13.750 euro, cu vreo 200 euro mai scump ca pre-face. Nici noua generatie Cruze nu sta prea bine, in America varianta LS basic nu ofera prea multe pt anul 2016.
    5 15
  • Parca aduce mult cu Kia Cerato.
    2 3
  • @Vericule mai bine stai tu in banca ta. Cielo made in Korea avea ca varianta de top GLE. Executive, Executive plus erau variante de top cand au inceput sa le fabrice la noi.

    Si eu am avut Cielo GLE AC din '95 (luat de nou) care la vremea respectiva costa un pic peste 11.000 $. L-au folosit ai mei 7 ani si eu 10, asa ca nu ma poti convinge. A fost prima mea masina.

    In SUA, LS nu e cea mai slaba varianta la Cruze: L este, iar ca dotari sta bine:

    1.4L Turbo engine
    4-wheel antilock disc brakes
    6-speed manual transmission
    7-inch diagonal center stack touch-screen display
    10 air bags
    Air conditioning, single-zone electronic includes air filter

    Cauta aici daca nu crezi: http://www.chevrolet.com/2016-cruze-compact-car/build-your-own.html#/trim (ii dai build your own si te duci la more la ce varianta vrei).

    P.S. Nu ma mai obosesc sa-ti raspund pe viitor pentru ca miroase deja incet, incet a Mascarescu cel atotstiutor. Angajatul AM care face trafic pe site. Ala e celebrul MAFIA...
    15 3
  • Vericu Daniel
    @Andy. Baiatule esti mult prea limitat. Eu vorbeam de variantele de la noi. Du-te si latra la o alta masa ca pute deja.

    In Sua varinata L era oferita la generatia 2016, eu vb de 2017 care vine doar in LS . Dotarile enumerate de tine sunt absolut banale ., iar motorizarea 1.4 este numai de buna de sters la c*r pt americani. Sistem de franare cu ABS pe 4 discuri are si modelul Daewoo Gentra care-i i-a locul lui Lacetti . Nimic nou sub soare. Transmisie manuala cu 6 trepte este ceva LOGIC pt America unde vei face navete dintr-un oras in altul. Iar sistemul ala touch este doar optional, standard avand doar -Audio system feature, 4-speaker system
    3 14
  • La cum arata noul cruze exterior/interior pot spune ca este mai reusit decat focus,golf,astra.
    10 4
  • Cylinder
    Nu mai plangeti dupa noul Cruze; masina asta va fi in Europa sub brandul Opel si va fi noul Astra Sedan: http://www.motor.es/noticias/opel-astra-sedan-2017-201631207.html
    Astept cu interes varianta europeana.
    7 2
  • @Cylinder Oarecum. Opel Astra Sedan e de fapt Buick Verano care e peste Cruze ca nivel de preturi, motorizari, dotari etc. Chevrolet-Opel era un cuplu gen Skoda-VW.
    2 2
  • inexorabil
    @Andy, Chevrolet a influențat cea mai reușită viziune de design a lui Opel din toate timpurile (precizez: opinie strict personală), anume cea specifică perioadei romantice – anii ’60-’70 (Opel KAD) – ba ȋncă servindu-i și unele dintre celebrele sale V8-uri…Acum ȋnsă, Opel și-a impus, la nivelul ȋntregii corporații, a sa “Global Architecture” și motorașele sale (produse mai ales ȋn Ungaria), astfel că – vorba lui @q – adio originalitate și farmec…Amprentă nemțească.
    Așadar, n-are rost să mai uzez de etichete ironice, precum “ngmco”, deoarece Opel Motors/General Opel (OM/GO) a devenit realitatea predominantă ȋn Grup (ceea ce nu-mi inspiră nimic amuzant), dar mă bucură faptul că V8-urile lui Chevy și unele platforme ale lui GMNA (din păcate, dintre cele dedicate sedanurilor, doar Cadillac nu vine nici măcar tangențial cu Opel, exceptând gluma XTS) se mențin incompatibile cu “ADN-ul” Blitz-ului…
    Nu credeam să afirm vreodată ceea ce urmează, dar, dintre creațiile noi, mai degrabă mi-aș dori un Cadillac decât un Buick, dacă se poate chiar bestia de CTS-V.
    1 3
  • Prince Mohamed Parish Vounthe
    Amice"Cylinder "imi pare atat de rau dar nu sunt interesat de varianta de cacat opel derivata din preferatul meu Chevrolet Cruze 2 sedan" si sunt sigur va iesi mult mai urat si copie proasta"sorry mai degraba as prefera noul Chevrolet cruze 2 sedan" la mine in Tara" imi pare rau de spus nu astept deloc varianta de cacat Opel sedan " pe piata Europeana" Opel Trebuie sa dispara din Europa de Est si Vest"ca prea mult si-a batut joc de imaginea fostul Chevy Europe "care candva A fost Apreciat in Europa de Est Si Vest " si vinovata este vaca de sefa GM MARRY Barra " ca a stricat imaginea la celalante modele chevrolet Europe care nu sau bucurat prea mut in Europa "si a cumparat actiuniile porcului de sef German de La Opel "Karl Thomas "Newman" astia doi trebuie sa fie pedepsiti dur si demisioneze din functia lor ca prea mult rau a facut pe Spinarea Fostului Chevy Europe " si ultimile "3 modele opel specific aici " nu imi plac deloc " copie proasta dupa favoritul meu suv preferat Chevrolet Captiva falcelift 2017 " :-( :-( "Noul Chevrolet Cruze 2 sedan Da imi place "este frumoasa masina "dar nu ma incanta si nici nu imi place deloc ca varianta hidoasa [probabil o sa fie cea mai urata cealanta masina modificat sub alta emblema " si prefer sa nu apara in Europa" ca nu va fi apreciat " de "preferat sa se vanda sub vechea emblema Chevrolet si sa-i pastreze denumirea veche ] cea ce nu imi place mie se bazeaza pe platforma tehnica a preferatului meu " Noul Chevrolet Cruze 2 sedan " si " opel trebuie sa dispara definitiv Din Europa de Est si Vest " odata daca se va decide seful de la Psa sa le cumpere Actiunile Germaniilor de Opel " hotii dracului de tradatori fututii Germani de la opel care a furat desingul de la Fostul Chevrolet Europe " sper ca cei de la Fostul Chevy Europe "sa le dea Divortul si sa se separa de Opel de platforme si sa-i lase in pace pe fostul Chevy Europe sa faca in continuare platforme separate de tradatorii de hotii fututii Germani de la opel
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru