Noi nu avem destule, nordicii le desfiinţează: parcările din Oslo vor fi eliminate pentru a a forţa interzicerea maşinilor în centrul oraşului

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 19.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oslo vrea să înlocuiască parcările oraşului cu magazine, restaurante şi zone culturale pentru a forţa interzicerea maşinilor în centrul localităţii până în 2019.

Ţările din Nordul Europei par decise să elimine maşinile din oraşe într-un interval de cel mult 10 ani. După ce Finlanda a propus o serie de măsuri pentru ca maşinile personale să nu mai aibă dreptul de a circula în oraşe începând din 2025, a venit rândul Norvegiei să ia măsuri asemănătoare.

Pentru început, autorităţile din Oslo vor să pună în aplicare un plan care prevede ca maşinile să nu mai aibă dreptul de a circula în zona centrală a oraşului începând din 2019.

Pentru a impulsiona adaptarea la această cerinţă, Consiliul Local a propus ca, începând din primăvara anului 2017, parcările amenajate în centrul oraşului să fie desfiinţate şi înlocuite imediat cu restaurante, teatre stradale, activităţi culturale şi alte zone speciale pentru pietoni şi turişti.

Zona centrală cuprinsă în cadrul acestui proiect se numeşte Inelul 1 şi cuprinde în realitate o zonă mult mai largă. Dacă ar fi raportată la Bucureşti, zona respectivă ar cuprinde o arie delimitată de Parcul Tinereutului - Cotroceni, Arcul de Triumf - Calea Moşilor.

Zona centrala din Oslo in care masinile vor fi interzise

Via TNP

Comentarii (1)

  • Un lucru firesc pentru o tara civilizata.
    5 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru