Noile BMW i4 și Seria 4 Gran Coupe facelift: design revizuit și motorizări mild-hybrid noi

de Tiberiu Safta
Joi, 25.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a lansat oficial versiuni actualizate pentru i4 și Seria 4 Gran Coupe. Cele două modele aduc un design ușor revizuit, precum și dotări și motorizări noi.

După ce BMW a aplicat un facelift variantelor coupe și cabrio ale Seriei 4 mai devreme în acest an, a venit rândul celorlalte două versiuni din gama acestui model de a primi actualizări. Mai exact, BMW i4, versiunea electrică a Seriei 4, respectiv varianta Gran Coupe, primesc acum un facelift care aduce un design ușor revizuit, dotări noi și motorizări mild-hybrid noi.

SEMNĂTURĂ LUMINOASĂ NOUĂ, STOPURI LASER

La exterior, cele două versiuni primesc acum o semnătură luminoasă nouă a farurilor LED Matrix adaptive, precum și tehnologia Laserlight pentru stopuri. De asemenea, schimbări au fost efectuate și la grila dublă, acoperită în cazul lui i4, cu ornamente de decor noi în jurul acesteia. În cazul Seriei 4 Gran Coupe, acesta primește și terminații mai mari ale evacuării pentru cei care aleg pachetul opțional M Sport.

Paleta de culori este îmbogățită cu două nuanțe noi: New Cape York și roșu Fire, ambele fiind culori metalizate. Exteriorul este completat de jante aerodinamice cu design nou, de 19 sau de 20 de inch.

VOLAN NOU ȘI ECRAN CURBAT

În habitaclu, noutățile constau într-un volan cu un design nou, care integrează și butoane fizice iluminate.

În standard, cele două versiuni primesc un volan cu două spițe, iar opțional este disponibil și un volan M cu 3 spițe îmbrăcat în piele.

Tot aici avem acum și ecranul BMW Curved Display, care afișează sistemul de operare BMW iDrive 8.5. De asemenea, Seria 4 Gran Coupe primește acum padele pe volan în standard, în timp ce i4 dispune de o funcție îmbunătățită de planificare a rutelor cu opriri pentru reîncărcare.

În standard avem scaune sport îmbrăcate în Sensatec perforat. Opțional, acestea pot fi îmbrăcate în piele Vernasca, ce include și cusături decorative. Ca o ultimă noutate aici, avem ornamente de decor noi Dark Graphite mat, comenzi noi pentru reglarea aeratoarelor și iluminare ambientală adițională.

MOTORIZĂRI DIESEL MILD-HYBRID PENTRU SERIA 4 GRAN COUPE

Odată cu noul facelift, BMW Seria 4 Gran Coupe primește și motorizări actualizate. Mai exact, versiunile 420d, 430d și M440i primesc acum un sistem mild-hybrid de 48 de volți.

Puterea motoarelor rămâne neschimbată. Astfel, versiunea 420d oferă 190 de cai putere, versiunea 430d are 286 de cai putere, iar versiunea M440i oferă 374 de cai putere.

În gamă sunt disponibile și versiunile 420i (184 CP) și 430i (245 CP). Indiferent de motorizarea aleasă, cutia automată Steptronic cu 8 trepte este standard.

În ceea ce îl privește pe BMW i4, acesta nu primește propulsoare noi. Astfel, rămân disponibile aceleași versiuni ca și până acum: eDrive 35 (286 CP), eDrive 40 (340 CP), xDrive 40 (401 CP) și M50 (544 CP).

Pentru moment, BMW nu a anunțat prețurile noilor versiuni actualizate. Producția noilor Seria 4 Gran Coupe facelift și i4 facelift va începe din luna iulie.

via BMW

Comentarii (2)

  • Mi se pare mie sau aduce a Alfa Romeo? Mai ales din spate
    1 2
  • Yep… seamănă binișor cu Giulia, ceea ce este foarte bine, arată bine.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru