Norvegia rămâne un paradis al electricelor: aproape jumătate dintre mașinile vândute în primele 6 luni din 2019 au fost 100% electrice: modelele Tesla, cele mai căutate în statul scandinav

de Paul Cosma
Marti, 02.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aproape jumătate dintre mașinile vândute în Norvegia în primele 6 luni din 2019 au fost 100% electrice. Scandinavii reușesc să-și păstreze supremația când vine vorba de cota electricelor din totalul vânzărilor de mașini noi. Tesla Model 3 a fost cel mai căutat model electric de către norvegieni, în prima jumătate a anului.

Autoritatea Rutieră din Norvegia a anunțat statisticile de vânzări pe piața mașinilor noi în primele 6 luni din 2019. Norvegia continuă să fie un rai al electricelor: 48.4% dintre mașinile noi vândute în statul scandinav în primele 6 luni sunt 100% electrice.

Astfel, norvegienii sunt în continuare pe prima poziție la nivel mondial în privința cotei electricelor din totalul vânzărilor de mașini noi. La sfârșitul anului trecut, cota electricelor în Norvegia era de 31.2%.

Potrivit datelor oficiale, Tesla Model 3 a fost cel mai căutat model electric de către norvegieni. În luna iunie, Tesla a vândut 3.760 de mașini pentru o cotă de 24.5%, fiind pe primul loc și la vânzările de electrice pe prima jumătate din 2019.

În urmă cu câteva luni, Norvegia a anunțat introducerea unui tarif de circa un euro pe oră pentru încărcarea mașinilor electrice din capitala Oslo. Autoritățile spun că vor să îi descurajeze pe șoferii care parchează gratuit pe locurile special amenajate fără să își încarce mașinile electrice.

Oslo are 1.300 de stații de încărcare, dar vrea să mai deschidă încă 700 în acest an.

Via Reuters

Comentarii (7)

  • Vai de mama noastra!!!
    5 3
  • andrei
    de mama romanilor adica! ca norvegienii sunt din ce in ce mai putin poluati.
    7 2
  • Waide Noi
    On a per-capita basis, Norway is the world's largest producer of oil and natural gas outside of the Middle East.
    They do not pollute, they only get the money.
    Smart people these norwegians!
    8 1
  • @Waide Noi: normal, numai ca diavolul se ascunde in detalii care-s prea plictisitoare pentru armata de trepadusi ca sa le vada. Apai sa mai si gandeasca?! La ele. :)
    3 6
  • Am uitat sa spun ceva: imaginea e cel putin hilara. :)))))
    2 5
  • Oare cati dintre noi cred ca asemenea imagini ar putea fi vazute pe strazile noastre ? Am evitat de mult sa pun aceasta intrebare , dar cati ar crede ca daca printr-o utopie ar aparea peste noapte astfel de statii de incarcare pe strazile noastre, acestea ar rezista sau acele cabluri de incarcare nu ar dispare ? Cati dintre noi acum si-ar lasa masina singura la incarcat peste noapte ( sau chiar ziua )pe strada ? Avem multi alti zeci de ani de parcurs in fata noastra ca natie pt. a se schimba ceva in mentalitatea noastra si in felul nostru de a fi si abia apoi cred ca ne putem gandi la asa ceva. Iar sistemul nostru de aglomerari urbane tipic comunist nu ajuta nici el in a visa macar ca in urmatorii zeci de ani am putea avea un asa procent de electrice pe piata noastra auto. Daca vom atinge un 10% in urmatorii 10 ani eu zic sa fim multumiti. Actuala tehnologie de incarcare a masinilor electrice nu se pliaza pe nevoile noastre ( si a multor alte tari dealtfel) decat intr-un prea mic procent , asa ca nu e cazul sa mai visam cu ochii deschisi. Nu neaparat la situatia din Norvegia ma refer ( ca eu personal nu mi-as dori sa locuiesc acolo) , ci asa in general.
    1 0
  • @pipo
    Iti recomand sa incerci sa lasi o masina parcata la periferia Paris-ului sau Torino-ului si sa vezi cu ce te alegi peste noapte. Ferentari-ul e parc de joaca pentru copii pe langa "cartierul negru" din Torino.
    La fel ca multi romani tinzi sa idealizezi vestul prea mult fara sa il cunosti sau sa ii recunosti punctele mai putin tari.
    Cat despre strazile cu prize, iti garantez ca vor aparea si la noi cand vor costa masinile care se alimenteaza la priza la fel cat cele care se alimenteaza cu benzina. Adica atunci cand un zoe va costa 10k euro. Momentan costa 33k euro. Pana atunci folosim incarcare superrapida .. gen 500kwh in 3 minute doar ca nu sunt prea multe prize.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru