Nou proiect pentru reglementarea trotinetelor electrice: circulație doar pe marginea carosabilului, vârsta minimă – 14 ani

de Paul Cosma
Joi, 10.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Circulația trotinetelor electrice și a bicicletelor pe drumurile publice va fi permisă doar pe marginea din partea dreaptă a carosabilului, acolo unde nu există piste speciale, se arată într-un nou proiect legislativ. Totodată, vârsta minimă pentru conducerea trotinetei electrice va fi de 14 ani.

Un nou proiect care urmărește reglementarea circulației trotinetelor electrice pe drumurile publice a fost amendat în comisiile de specialitate și urmează să primească, în perioada următoare, un prim vot din partea senatorilor. 

Trotineta electrică a fost definită ca un "vehicul, cu două sau trei roți, a cărui viteză maximă prin construcție nu depășește 40 km/h și care este echipat cu un motor electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depășește 2 kW”.

Inițiatorii proiectului au propus conducerea trotinetelor pe partea dreaptă a carosabilului, în lipsa unor piste speciale pentru acestea.

În prezent, Codul Rutier stabilește că numai persoanele cu vârsta peste 14 ani pot merge cu bicicleta pe drumurile publice, iar proiectul propune această vârstă minimă, de 14 ani, și pentru conducerea trotinetei electrice.

Proiectul impune și purtarea obligatorie a căștii de protecție pentru conducerea trotinetei de către persoanele cu vârsta sub 16 ani. 

Via profit.ro

Comentarii (8)

  • Nu am nimic cu trotinetele electrice, atata timp cat respecta aceleasi reguli aplicabile biciclistilor: circulatia pe marginea carosabilului, semnalizare luminoasa si CASCA!

    Nu vad mentionat nicaieri obligativitatea castii si mie personal mi se pare esentiala. Sunt trotinete electrice care ating si 40km/h iar un accident la viteza aceea poate fi fatal.
    8 1
  • Trotinetele sunt pentru barbatii care nu pot conduce o motocicleta pentru ca isi irita labiile de la sei.
    24 10
  • @Tatraurs....multi si prosti mai sunteti!!! Tot pesedist, nu?
    3 18
  • andrei
    pai normal, psdist pana la capat. n-ai ce sa ii ceri.

    nici la bicla nu e casca obligatorie. sincer, sa fii nebun sa mergi cu bicla in romania fara casca. la mine e nelipsita. si ce e aia 40? eu ating cu bicla si peste 50 daca ma ambitionez sa dau tot ce pot sau prind vreo coborare.
    5 10
  • Rudolf D.
    @tatraurs cel mai bun comentariu azi. I-ai iritat pe hipsterii pizdificati care au si sarit sa te faca in fel si chip.
    Adevarul e ca trotineta merge la 10 ani cu pantaloni scurti. Dupa ce ai intrat la liceu esti deja penibil cu jucaria asta.
    15 3
  • andrei
    numai prostii neadaptati stau ca vacile in trafic bara la bara si polueaza si consuma. oamenii cu scaun la cap si adaptati la situatie trec fluierand pe langa ei. care cu bicla, care cu trotineta. nu mai zic de logica cu varsta si trotineta. logic de copil repetent. cine dracu ti-o fi dat si plusuri ma intreb. alti inadaptati.
    7 6
  • stefan
    daca te plimbi cu trotineta este penibil, in schimb daca iti plimbi ditai burtoiul cu ditai casa pe roti esti ce? sexy motherfucker? cursjos? di bine pe sticla? penibil auzi.....
    8 2
  • Iubi din Audi vs. Nelu trotine
    fato (de la scoala neomarxista stefan andrei):

    stau in bmweu
    cat vrea muschiul meu,
    SUV, toale, lovele
    bicepsi mari si patratele.

    nu ma ninge, nu ma ploua,
    doar gagica mea cea noua
    umectata cat cuprinde
    langa mine se intinde.

    Doar afara,
    fostul ei iubit,
    acum parasit,
    trage din tigara.

    Sta acum in ploaie
    si umflat la k0aie
    se-ntreaba naucit
    ce-a facut si ce-a gresit.

    Concluzia ce se desprinde,
    doar pe boi ii va surprinde:

    Oricare femeie, care se respecta
    nu vrea sa traiasca cu o trotineta.
    8 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru