Noua generație Audi S6: modelul este așteptat anul viitor cu motorul V8 de pe Porsche Panamera Turbo și peste 500 CP

de Petre Barac
Joi, 24.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Audi S6 va fi lansată anul viitor și ar putea utiliza motorul V8 de pe Porsche Panamera Turbo, cu o putere estimată la peste 500 CP.

Audi A6 a primit o nouă generație în 2018, iar versiunea sportivă S6 este așteptată pe parcursul anului viitor. Aceasta a fost deja surprinsă în cadrul unor teste efectuate pe circuitul de la Nurburgring, însă camuflajul puternic împiedică observarea principalelor diferențe de design.

Ultimele informații neoficiale arată că noul model va beneficia de propulsorul V8 disponibil pe Porsche Panamera Turbo și ar urma să dezvolte undeva la peste 500 de cai putere.

În prezent, Audi S6 este disponibil doar cu un motor TFSI de 4.0 litri care generează 450 cai putere, însă o serie de informații anterioare indică faptul că viitoarea generație ar putea utiliza inclusiv motorul diesel biturbo TDI de 3.0 litri, care este prezent deja pe Audi A6, în cazul căruia generează 326 de cai putere.

Tot în 2019 ar urma să fie lansată și versiunea RS6, cu performanțe superioare lui Audi S6.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Antonius
    Mi-e mila de posesorii de Porsche: vrei sa-ti iei o marca exclusivita si dai peste motoare de masini gen Audi. Bataie de joc la adresa clientului!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru