Noua generație Audi TT ar putea avea patru uși: germanii vor să revitalizeze vânzările modelului sportiv

de Daniel Popescu
Vineri, 09.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Scăderea vânzărilor pentru modele sport determină Audi să regândească viitoarea generație a lui TT ca un model cu patru uși, potrivit unor informații din presa britanică.

Piața auto traversează o perioadă în care vânzările de SUV-uri sunt în creștere puternică, concomitent cu o scădere a vânzărilor la numeroase segmente, inclusiv cel al modelor sport.

Prin urmare, constructorii sunt nevoiți să se adapteze la noile trenduri, iar publicația britanică Auto Express susține că Audi a luat o decizie radicală în privința lui TT. Sursa citată afirmă că producătorul german a decis să transforme coupe-ul Audi TT într-un model cu patru uși odată cu lansarea viitoarei generații.

"Dacă pui cap la cap cererea în scădere cu creșterea costurilor, este evident că Audi nu poate susține acest model pe termen mediu. S-a discutat intens despre modelele coupe și cabrio din segmentul compact", a declarat pentru Auto Express un membru din consiliul de administrație al Audi care a dorit să-și păstreze anonimitatea.

Potrivit unor informații neoficiale, gama de motorizări a viitoarei generații Audi TT va fi îmbunătățită substanțial.

Astfel, pe lângă versiunile pe benzină, Audi TT va fi disponibil și cu o nouă generație de unități diesel, dar și în versiuni hibride cu tehnologie de 48 de volți. Nu este exclus ca modelul să poată fi achiziționat și în versiune plug-in hybrid și electrică, mai ales că Audi vrea să aibă o gamă de 25 modele electrificate până în 2025.

Audi a prezentat conceptul unei versiuni cu patru uși pentru TT (foto) cu ocazia Salonului Auto de la Paris din 2014, iar acesta a primit numele TT Sportback.

Via Auto Express

Comentarii (1)

  • someone
    matematica simpla: renault laguna + A3 sedan = TT coupe in 4 usi
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru