Noua generație de faruri Ford va proiecta informații pe asfalt

de Alexandru Monenciu
Marti, 16.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american de automobile lucrează la o tehnologie care să le permită farurilor să proiecteze informații și imagini pe asfalt. Aceasta este inspirată de sistemele Head-up Display.

În urmă cu șase ani, Mercedes-Benz a prezentat lumii întregi sistemul Digital Light. Este vorba, pe scurt, de faruri inteligente care proiectează diverse simboluri pe asfalt.

Acestea sunt disponibile, în prezent, pe mai multe modele de ultimă generație ale producătorului din Stuttgart, inclusiv pe Clasa C. Desigur, în țările unde permite legislația.

Și Ford lucrează la o tehnologie asemănătoare. Proiectul americanilor este inspirat de sistemele Head-up Display și, cel puțin pentru moment, se află în faza de testare.

Farurile inteligente gândite de Ford vor putea proiecta pe asfalt diverse informații, fie indicații primite de la sistemul de navigație, fie semne rutiere. Mai mult, vor proiecta treceri de pietoni (acolo unde marcajele sunt șterse) și un traseu de urmat pentru depășirea bicicliștilor.

Totodată, atunci când temperaturile sunt foarte scăzute și șoseaua ar putea fi acoperită cu gheață, farurile vor proiecta pe asfalt, spre exemplu, un fulg de nea, pentru a-l avertiza pe cel de la volan.

via Ford

Comentarii (2)

  • apare semnul pacii la claxon?
    0 1
  • Ar trebui să fie și o săgeată care să îți indice trasa optimă, dungi transversale roșii pentru frânare, verzi pentru accelerare și citate din Klaus schwab pentru dezintoxicare.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru