Noua generație Ford Tourneo Custom: versiune PHEV cu 232 CP

de Alexandru Monenciu
Luni, 09.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford prezintă noua generație a modelului Tourneo Custom. Aceasta este disponibilă inclusiv cu motorizare plug-in hybrid, iar clienții au la dispoziție și o tracțiune integrală.

După ce a prezentat noua generație a utilitarei Transit Custom, divizia Ford Pro dezvăluie noul Tourneo Custom. La fel ca geamănul său, acesta este construit pe o platformă nouă și poate găzdui până la 9 pasageri.

La interior, aceștia vor regăsi un sistem nou, flexibil, de scaune montate pe șine, un plafon panoramic mare, uși laterale glisante, acționate electric, sistem de climatizare pe 3 zone, sistem audio B&O cu 14 incinte, iluminat ambiental, încărcare wireless pentru telefonalee mobile, dar și scaune încălzite.

Nivelul de echipare de top Titanium X plusează cu faruri LED Full Matrix, piele sintetică Sensico pentru scaune și jante de 19 inch.

VOLAN PLIABIL

De asemenea, este prezent și volanul pliabil. La fel ca în cazul lui Transit Custom, acesta poate fi transformat într-un suport pentru laptop sau tabletă, sau într-o masă plată.

Nu lipsește display-ul central de 13 inch pentru sistemul multimedia SYNC 4, sau instrumentarul de bord digital.

Mulțumită noii arhitecturi, avem o înălțime mai mică a podelei, o treaptă laterală integrată pentru a facilita intrarea și încărcarea, o înălțime totală de mai puțin de 2 metri, dar și o suspensie spate, independentă, complet nouă.

În ceea ce privește motorizările, clienții au la dispoziție propulsoare diesel cu 136, 150 sau 170 CP (cutie manuală standard, transmisie automată cu 8 rapoarte opțională).

De asemenea, versiunea de 136 și cea de 170 CP pot fi configurate cu un sistem de tracțiune integrală.

Totodată, gama este completată de o variantă PHEV cu motor de 2.5 litri, baterie de 11.8 kWh și 232 CP. Poate parcurge până la 52 de kilometri în modul pur electric.

VERSIUNE COMPLET ELECTRICĂ, CU 215 CP

Că tot veni vorba de pur electric, noul Tourneo Custom poate fi comandat și într-o versiune cu zero emisii. Aceasta oferă 215 CP și o autonomie de până la 325 de kilometri, mulțumită unei baterii cu o capacitate de 64 kWh.

Noua generație Ford Tourneo Custom, cu motoare diesel, a intrat deja în producție, la uzina din Kocaeli, Turcia. Comenzile pentru Tourneo Custom PHEV sunt, de asemenea, deschise, iar livrările vor începe în primăvara anului 2024.

În ceea ce privește E-Tourneo Custom, acesta va fi livrat în vara anului 2024.

via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru