Noua generație Jeep Grand Cherokee: versiune plug-in hybrid cu 380 CP și 40 km autonomie electrică

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 29.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american de automobile a publicat primele imagini și informații despre cea de-a cincea generație Grand Cherokee (varianta cu cinci locuri). Aceasta va fi disponibilă și într-o versiune plug-in hybrid cu 380 CP și 40 de kilometri autonomie electrică.

Jeep a prezentat, la începutul acestui an, noul Grand Cherokee L, versiunea cu ampatament lung și trei rânduri de scaune a celebrului model. Acum a venit momentul să facem cunoștință cu varianta obișnuită, cu două rânduri de scaune, a lui Grand Cherokee.

Ajuns la a cincea generație, Grand Cherokee păstrează designul exterior al geamănului cu ampatament lung. Partea din spate a fost, totuși, restilizată. Modelul american are o lungime de 4.914 milimetri, iar ampatamentul măsoară 2.964 milimetri (- 127 mm comparativ cu Grand Cherokee L).

Interiorul a fost și el preluat de la Grand Cherokee L. Pasagerii vor regăsi aici ecrane de 10.1 inch pentru instrumentarul de bord digital și sistemul multimedia, un Head-up Display de 10 inch și (opțional) un display de 10.25 inch pentru pasagerul din dreapta.

Ocupanții locurilor din spate beneficiază de un sistem multimedia cu Amazon Fire TV. Volumul interior este de 4.094 litri (+ 116 litri), iar portbagajul poate înghiți până la 1.067 de litri de bagaje (+ 40 litri comparativ cu vechea generație).

Noua generație Jeep Grand Cherokee este disponibilă în nu mai puțin de 7 niveluri de echipare: Laredo, Altitude, Limited, Overland, Trailhawk, Summit și Summit Reserve.

Gama de motorizări este compusă dintr-o unitate V6 de 3.6 litri, cu 298 CP și 348 Nm, iar clienții pot opta și pentru agregatul V8 de 5.7 litri, capabilă de 362 CP și 528 Nm.

Aceasta din urmă poate tracta până la 3.265 de kilograme.

VERSIUNE PLUG-IN HYBRID CU 380 CP

Marea noutate este, însă, versiunea plug-in hybrid Grand Cherokee 4xe. Disponibilă doar în nivelurile de echipare Limited, Trailhawk, Overland, Summit și Summit Reserve, aceasta este echipată cu un propulsor de 2.0 litri, două motoare electrice și o baterie de 17 kWh (400 V).

Ansamblul dezvoltă în total 380 de cai putere și 637 Nm cuplu. Autonomia electrică este de până la 40 de kilometri. Cel de la volan are la dispoziție trei moduri de rulare: Hybrid, Electric și eSave.

În funcție de nivelul de echipare ales, lista cu dotări include o suspensie pneumatică Quadra-Lift (gardă la sol de 28.7 cm pentru Trailhawk), cutie de transfer Quadra-Drive II, tapițerie din piele Palermo și sistem audio McIntosh cu 19 incinte (920 W).

Printre sistemele de siguranță prezente la bord regăsim Collision Warning cu frânare automată de urgență (detectare pietoni și bicicliști), Rear Cross-Path Detection, Adaptive Cruise Control, Lane Departure Warning, Lane Keep Assist, Blind-Spot Monitoring și Advanced Brake Assist.

Noua generație Jeep Grand Cherokee va debuta în Statele Unite la finalul acestui an.

Primele exemplare vor ajunge în showroom-uri în primele luni ale lui 2022.

via Jeep

Comentarii (5)

  • Pff...ce e asta, e uzata moral, e mare, consuma mai mult, puteau sa o faca cat o Tesla si daca se putea, exact ca ea. Si ce nume are, invechit, Green Cherokee era mai bun.

    Si acum serios, devine enervant ca la aproape orice postare, sa apara mereu un comentariu de genul asta de la o anumita persoana.
    E normal sa sustii masinile electrice, dar nu in felul asta, e normal sa existe discutii, dar nu cu aceleasi doua argumente si alea puerile.

    Poate suna radical, dar cred ca acea persoana ar trebui cenzurata pe site, pentru ca devine obositor si poate ar lasa loc de niste discutii mai inteligente.
    28 7
  • Seriff
    Pai nu are cum sa fie cenzurata acea persoana, pentru ca e clar platita sa faca propaganda, apare zi noapte, nimeni nu are atat timp liber, pun pariu ca e cineva din redactie, desi la cum scrie s-ar putea sa ma insel.
    17 4
  • ma asteptam sa sistemul sa fie format dintr-un v6 de 3.0 nu de un 2.0....e totusi un jeep de peste 2 tone.
    14 3
  • Edikkk
    40 km range :)))

    ce fuștulică mică!!

    Doar Mercedes AMG o avea mai mică, de 12 km :)))

    Ce uzată moral, o glumă proastă, acest Jeep PHEV
    2 11
  • inexorabil
    Nu, @Seriff, nu-i vreun redactor. Consideră-l pe acest eco-pat doar o slugă neobosită, perseverentă (plătită sau nu...evident că nu putem decât să speculăm pe această temă), a Sistemului net satanic care deja a acaparat Globul și pe care îl abordează ca și cum s-ar preta la giumbușlucuri cu mingea de baschet în vârful degetului ținut vertical. Amăgindu-se teribil că-l va stăpâni și batjocori, nestingherit, la nesfârșit, fără să dea vreodată socoteală în fața Unicului Judecător...
    7 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru