Noua generație Mercedes A45 AMG vine în 2019: rivalul lui BMW M2 și Audi RS3 va avea peste 400 de cai putere

de Daniel Popescu
Joi, 29.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes A45 AMG va primi o nouă generație în 2019 care va avea un motor turbo de 2.0 litri de peste 400 de cai putere, mai mult decât rivalii BMW M2 și Audi RS3.

Mercedes va lansa anul viitor noua generație Clasa A, care ulterior va fi completată cu alte 8 derivate. Printre acestea figurează și Mercedes A45 AMG, care va ajunge la cea de-a doua generație, ce va fi lansată în cursul anului 2019.

Potrivit publicației Autocar, inginerii Mercedes au lucrat intens la îmbunătățirea performantelor motorului turbo pe benzină de 2.0 litri, care în cazul actualei generații furnizează 381 de cai putere.

Rezultatul? Pe noua generație, motorul va fi capabil să genereze peste 400 de cai putere, ceea ce înseamnă că A45 AMG va deveni cel mai puternic hatchback construit vreodată de Mercedes. În plus, prin aceste performanțe, A45 AMG va deveni mai puternic și decât principalii săi rivali de pe piață: BMW M2 ajunge la 370 de cai putere, în timp ce Audi RS3 se oprește chiar la pragul de 400 de cai putere.

De asemenea, sursa citată afirmă că inclusiv cuplul va fi îmbunătățit, urmând să fie cu 27 Nm mai puternic, în creștere de la cei 475 Nm oferiți în prezent.

Prin aceste îmbunătățiri, este posibil ca A45 AMG să ajungă la 100 km/h în mai puțin de 4 secunde, comparativ cu performanța actualului facelift de 4.2 secunde. Alte îmbunătățiri vizează cutia de viteze, iar Mercedes ar putea introduce și o cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj cu 9 trepte.

Pe de altă parte, Mercedes intenționează să lanseze și un al doilea model AMG din cadrul Clasei A, care să fie poziționat sub viitorul A45 AMG pentru a reprezenta un rival pentru modele precum Ford Focus RS sau Volkswagen Golf R.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru