Noua generație Skoda Fabia Combi va fi lansată în 2023: hatchback-ul debutează anul viitor

de Cornel Șocariciu
Joi, 17.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație a hatchback-ului Skoda Fabia va fi prezentată în 2021. În schimb, fanii modelelor break de clasă mică vor avea de așteptat până în 2023 pentru a face cunoștință cu noul Fabia Combi.

Actualul model de clasă mică Skoda Fabia (foto) se află pe piață de peste 6 ani, iar în scurt timp, constructorul din Mlada Boleslav va prezenta o generație nouă. Conform declarațiilor lui Thomas Schäfer, CEO-ul Skoda, noua generație Fabia va fi prezentată în cursul anului viitor și va continua să aibă și variantă break.

Acum, într-un interviu acordat publicației Auto Motor și Sport, Thomas Schäfer a declarat că hatback-ul va fi prezentat în 2021, în timp ce actualul break-ul va rămâne pe piață până în 2023, anul lansării noii generații Fabia Combi. Și nu este prima dată când Skoda adoptă o astfel de strategie a vânzărilor, în care două generații diferite ale unui model se află în ofertă în același timp pentru o perioadă mai lungă.

Conform celor mai recente rapoarte, viitoarea generație Fabia va folosi platforma MQB A0, aceeași arhitectură pe care Grupul Volkswagen o oferă pe Audi A1, Seat Ibiza și Volkswagen Polo.

În ceea ce privește designul, surse apropiate companiei spun că noul model de clasă mică va avea elemente inspirate de actualele Kamiq, Scala și Octavia.

Totodată, dimensiunile lui Fabia vor crește, ceea ce se traduce prin spațiu interior mai bun.

Tot anul viitor, Skoda va lansa Kodiaq facelift, dar și versiunea coupe a noului SUV electric Enyaq iV.

Via | AMS | Motor1

Comentarii (6)

  • Spre binele lor, sper ca designul asta de 2015!
    3 15
  • Adrian
    O masina draguta si practica. Insa la capitolul stabilitate e sub orice critica. Balanseaza si franeaza ca o masina teleghidata de copii.
    9 7
  • netam-nissan
    f. interesant - cred ca e a saptea stire pe aceeasi tema fara sa spuna de fapt nimic.
    iar de aratat, nici atit.
    adio deci tabara draga, plec sa caut un site de motostivuitoare.
    23 0
  • @ nissan: ba au aratat niste roti de RS, desi skoda sustine ca fabia nu va mai avea asa ceva.
    o putem incadra la o stire de genul: s-ar putea ca x sau y sa aiba designul asa si motoare asa ....."
    12 3
  • Nick @Adrian
    Poate asa pare din exterior, dar iti spun sigur ca te inseli, pentru ca eu conduc un astfel de model combi si desi exista un oarece tangaj, din cauza ampatamentului relativ scurt, in special in situatiile de incarcare la capacitate maxima, masina este extrem de stabila si facil controlabila. Mai mult, la testul elanului a obtinut un rezultat excelent, in ciuda platformei peste care au trecut niste ani, dar care ramane foarte solida. Incearca un test si sunt sigur ca vei fi placut surprins.
    12 5
  • Yellow_Wolf_90
    Oi fi eu nitel defect dar ador Fabia asta break, masina din poza imi place la nebunie...Stiu ca nu e o masina prea scumpa, dar din pacate eu nici pe asta nu mi-o permit acum de noua, ca ar fi prima pe lista mea. Am un Peugeot 207 HDI acum, masina e chiar buna, nu zic, dar tot la Fabia Break imi sta gandul.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru