Noua generație Subaru Outback va fi disponibilă de luna viitoare în Europa

de Alexandru Monenciu
Luni, 29.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Actuala generație Subaru Outback va putea fi comandată și în Europa începând cu luna viitoare. Modelul nipon va fi oferit alături de un motor de 2.5 litri, pe benzină, aspirat natural.

În urmă cu aproape doi ani, cea de-a șasea generație Subaru Outback debuta cu ocazia Salonului Auto de la New York.

Modelul nipon este dezvoltat pe noua arhitectură Subaru Global Platform (SGP). Mulțumită ei, șasiul este cu 70% mai rigid, iar ruliul a scăzut cu circa 50%.

Pentru a mai îmbunătăți vânzările din Europa, considerate ridicole de mai marii companiei, Subaru a anunțat acum că Outback va fi disponibil, începând cu luna viitoare, și pe Bătrânul Continent. În mare parte, acesta va fi identic cu cel oferit în Statele Unite ale Americii.

Dacă peste Ocean clienții au la dispoziție un propulsor turbo de 2.4 litri (opțional), europenii vor putea opta numai pentru motorul de 2.5 litri, pe benzină, aspirat natural. Unitatea dezvoltă 180 de cai putere, iar Subaru susține că este nouă în proporție de 90% comparativ cu agregatul oferit pe vechiul model.

Propulsorul este alăturat unei transmisii CVT, iar tracțiunea integrală cu vectorizare a cuplului este standard.

via Subaru

Comentarii (7)

  • gluma zilei
    vine de la subaru:

    Pentru a mai îmbunătăți vânzările din Europa, considerate ridicole de mai marii companiei, Subaru a anunțat acum că Outback va fi disponibil, începând cu luna viitoare, și pe Bătrânul Continent.
    ...europenii vor putea opta numai pentru motorul de 2.5 litri, pe benzină, aspirat natural.

    PS1: va dati seama ca cozi se vor forma la showroomul subaru?? :))))))

    PS2: nu inseamna ca masina nu-i buna, ci doar ca nu e adaptata la realitatea zilei din europa.
    19 2
  • nu e nicio gluma

    Mai marii de la Subaru au stat nopti intregi si au citit comentariile de pe AM. Si au ajuns la concluzia ca merita. De acum vom vedea drumurile Romaniei pline de Subaru cu motoare adevarate de 2,5l, capacitate de trecere, tractiune integrala si tot asa. Nimic nu ii va retine pe romanii nostrii sa achizitioneze un Outback.

    decat pretul
    10 5
  • plin de carcotasi pe aici, ca de obicei.
    da, motorul nu e nimic spectaculos dar pt cine cauta o masina de genul, e suficient, inclusiv mult hulitul CVT, sa fim seriosi, nu te duci pe circuit cu un Outback iar majoritatea care zice nasoale de CVT nici nu stie cum functioneaza cu adevarat. Marea revolutie e insa la interior, acum chiar pot fi rivali pt Alltrack sau V90. Iar pretul va fi competitiv, 40k eur varianta full
    8 1
  • Zic si eu
    @mog,
    " Carcotasi" au dreptate in ceea ce priveste (majoritatea tarilor din) Europa. Multe, inclusiv Ro, au supraimpozitare pe cilindree. Vizual, in poze, arata mai bine ca ultimele generatii, dar nu este suficient. Aici traficul este diferit de SUA si ai nevoie de un motor adaptat pentru Europa, daca nu un diesel- care eu cred ca se va mai cere pe crossoverele de familie-macar un turbo si poate un mild hybrid, de o retea de dealeri/ service macar decenta- in Ro nici nu au reprezentanta din cate stiu.
    3 0
  • au reprezentanta in cateva orase mari. inclusiv service, garantie si post garantie. evident nu e renault sau VAG. vand f putin, asta e.
    eu doar zic ca masina nu e atat de rea si ca merita macar testata eventual inainte sa cumperi ceva comparabil. vor veni si hibride, abia acum incep colaborarea serioasa cu Toyota pe segmentul asta.
    6 0
  • Preturi de la 40890 model de baza + 590 vopseaua variantadebaza, pana la 45590 + vopseaua, asta in Germania.
    0 0
  • Testarossa
    Ce nu intelege "lumea" e ca Subaru ofera niste masini speciale dpv al constructiei pentru muritorii de rand. 1 Boxer centru greutate scazut, doar Porsche mai ofera acest tip de propulsor si pe cati bani. 2 Masina e construita in simetrie aproape 100% stanga - dreapta pentru echilibru optim nu gasesti nici la triada nici la multe masini pentru bogatasi acest aspect! 3 Tractiunea integrala, in afara de Audi unde mai gasesti un sistem similar ca performante pentru muritorii de rand? Respect!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru