Noua Honda Civic Type R, record de timp pentru mașinile cu tracțiune față pe circuitul Suzuka

de Alexandru Monenciu
Joi, 07.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un prototip al noii generații Honda Civic Type R a stabilit un record de timp, pentru mașinile cu roți motrice față, pe legendarul circuit Suzuka din Japonia. Vechiul record îi aparținea versiunii Civic Type R Limited Edition.

Honda este așteptată să lanseze, în cursul acestui an, noua generație Civic Type R. Potrivit informațiilor, aceasta va fi disponibilă exclusiv cu o transmisie manuală și va avea sub capotă o versiune îmbunătățită a motorului de 2.0 litri turbo.

Până la debut, însă, noul Civic Type R demonstrează ce poate pe celebrul circuit Suzukia din Japonia. Un prototip tocmai a stabilit un nou record de timp pentru mașinile cu tracțiune față după ce a parcurs un tur de circuit în 2 minute și 23.120 secunde.

Vechea performanță îi aparținea versiunii Civic Type R Limited Edition (2 minute și 23.993 secunde).

Trebuie menționat că actualul record a fost stabilit pe varianta de 5.8 kilometri, iar startul nu a fost de pe loc. Cea mai mare viteză atinsă la un moment dat a fost de 231 km/h.

via Honda

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    pe cand un "turbo" electric? :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru