Noua Kia Sorento facelift: design exterior revizuit și display curbat pentru interior

de Alexandru Monenciu
Marti, 25.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul asiatic de automobile a publicat primele imagini și informații despre noul Sorento facelift. SUV-ul a debutat cu un design revizuit și un interior nou.

A patra generație Kia Sorento a debutat în urmă cu circa 3 ani. Chiar și așa, constructorul asiatic de automobile a decis că acum este momentul pentru un facelift, cel puțin pe piața locală din Coreea de Sud. Desigur, versiunile pentru celelalte piețe vor fi prezentat în viitorul apropiat.

Înainte de toate, Kia Sorento facelift propune un design exterior revizuit, în ton cu cele mai recente modele, cum ar fi EV9 sau Picanto facelift.

Avem faruri LED, mai înguste și poziționate pe verticală, grila specifică Kia, spoiler frontal revizuit, capotă ușor redesenată, nuanțe noi pentru exterior și un design nou pentru jantele de aliaj. În spate observăm un spoiler revizuit, noile embleme Kia și stopuri LED modificate.

Pentru interiorul noului Sorento facelift, Kia a pregătit un display curbat, care integrează două ecrane de 12.3 inch, unul pentru instrumentarul de bord digital și celălalt pentru sistemul multimedia care vine cu cea mai nouă versiune de software.

Aeratoarele sunt acum mai înguste, iar controalele sistemului de climatizare te duc cu gândul la EV6.

În ceea ce privește tehnologia, cireașa de pe tort este, fără îndoială, sistemul de autentificare prin amprentă.

Acesta este situat pe consola centrală și permite pornirea mașinii dar și posibilitatea de a plăti cu ajutorul amprentei.

Pe piața locală, Kia Sorento facelift este oferit cu motorizări pe benzină, diesel și hibrid. Pe celelalte piețe, Sorento facelift ar putea primi un sistem de propulsie plug-in hybrid.

În acest moment, constructorul asiatic nu a oferit mai multe detalii tehnice.

via Motor1

Comentarii (5)

  • Octavian
    Arată 70/100 , nu arata la fel de bine ca și pre-facelift-ul dar este OK .Îmi place interiorul în schimb , da un aer mai Premium. Sa vedem si preturi
    3 1
  • Cate KIA Sorento noi ați văzut în Ro și chiar în vest? Eu nu prea..
    0 2
  • Arata f bine, dar preturile o duc spre germane, lexus
    3 1
  • andrei
    eu am vazut destule prin bucuresti. modelul nou adica. surprinzator si pt mine, dar daca stai sa te gandesti e firesc.
    3 0
  • Astia la design au unu care e pasionat de roboti tip Gundam si tot incearca sa faca si el un vehicul care arata ca in animeurile alea.
    Si apoi e altul care nu e de acord si vrea masinile sa arate a masini ca in trecut.
    La care seful de dsign ia din ambele stiluri si creeaza un ghiveci.

    Bara fata nu se pupa cu grila si farurile, parca e un copy paste din alt film. Apoi dunga aia cromata la grila nu are ce cauta in stilul Gundam

    Per total mai necesita cateva iteratii sa se maturizeze stilul acesta sci-fi, important e sa elimine elementele clasice automobile.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru