Noua platformă Volkswagen MEB, dedicată mașinilor electrice, va fi împrumutată și mărcilor Skoda, Seat și Audi

de Mircea Meşter
Joi, 12.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Platforma modulară MEB, dedicată mașinilor electrice care vor rezulta din dezvoltarea conceptelor Volkswagen ID și ID Buzz, va fi împrumutată și celorlalte mărci din Grup. Skoda și Seat își pregătesc astfel terenul pentru viitoarele modele cu emisii zero.

Platforma pe care inginerii Volkswagen vor dezvolta viitoarele modele electrice ale mărcii va fi împrumutată în viitor și de brandurile-surori ale grupului: Seat și Skoda. Conform declarațiilor lui Frank Welsh, directorul departamentului de Dezvoltare din cadrul Grupului Volkswagen, viitoarea platformă modulară MEB va găzdui în prima fază construcția unor modele full-electrice semnate de Volkswagen, însă "mai mult de jumătate" dintre mașinile asamblate pe această bază tehnică vor aparține celorlalte branduri ale Grupului.

Primul model Volkswagen care își va baza dedesubturile tehnice pe noua platformă va fi versiunea de serie a conceptului ID, prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la Paris din toamna anului 2016. Ulterior, Volkswagen va dezvolta un SUV compact și o versiune de serie a conceptuluiu retro-modern ID Buzz, care va puncta renașterea în formă modernă a celebrului Volkswagen Bulli, microbuzul-simbol al anilor '60.

Conform planului Grupului german, modelele dedicate ale mărcilor Skoda și Seat vor veni ulterior, deci după 2020.

În cazul mărcii din Cehia vom vorbi de cinci mașini electrice care vor fi lansate în perioada 2020-2025, în timp ce Seat analizează încă piața pentru a decide dacă va începe asaltul mașinilor electrificate cu modele full-electrice sau cu hibrizi plugin.

Nu în ultimul rând, Audi va împrumuta platforma modulară MEB pentru a dezvolta modele electrice din segmentele inferioare pe care este prezentă marca din Ingolstadt, candidații perfecți pentru punerea în aplicare a acestui plan fiind gama A1, A3 și A4, plus SUV-urile Q2 și Q3.

În cazul Audi, primele modele electrice vor apărea însă ceva mai devreme, sub forma unor SUV-uri de clasă mare, acestea urmând să fie construite pe o platformă paralelă pe care o vor utiliza în viitor și celelalte mărci premium ale grupului.

via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru