Noua Skoda Octavia facelift a intrat în producție

de Tiberiu Safta
Marti, 09.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a anunțat oficial că a dat startul producției noii Octavia facelift la uzina de la Mlada Boleslav, din Cehia. În a doua jumătate a anului, producția noului model va fi mutată în alt oraș din această țară.

Noua Skoda Octavia facelift, prezentată în iarna acestui an, a intrat oficial în producție. Noul model este produs la uzina de la Mlada Boleslav, acolo unde este și sediul mărcii. În schimb, producția Octaviei facelift la această uzină nu va dura mult timp. Asta pentru că, în a doua jumătate a acestui an, producția noului model va fi mutată la uzina de la Kvasiny.

Încă de la debutul Octaviei moderne în 1996, Skoda a produs peste 7.5 milioane de exemplare ale modelului de clasă compactă. Noul Octavia facelift este disponibil cu 4 motorizări pe benzină și două motorizări diesel, cu puteri de până la 265 de cai putere. În gamă sunt disponibile și versiuni cu motoare mild-hybrid.

Noua Skoda Octavia facelift primește numeroase dotări noi, printre care amintim de: faruri LED Matrix, ecran central de 10 inch sau de 13 inch pentru sistemul multimedia și ChatGPT integrat. Bineînțeles, noul model este disponibil și în versiunea de performanță RS.

Deocamdată, Skoda nu a anunțat prețurile noii Octavia facelift pentru piața din România.

via Skoda

Comentarii (3)

  • Degeaba a intrat , kodiaq e lansat din octombrie si tot nu se poate comanda.. Noroc ca am prins un q3 phev nou cu 39k in Germania, ca altfel stateam 100 de ani dupa skoda
    1 1
  • Bready
    La fel cum e si Kuga pentru care nu au aparut inca farurile Matrix LED
    0 0
  • l-ai luat bine, ca banuiesc ca e echipat ok, ca pt piata lor, bravo, sa-l stapanesti sanatos, ai facut si tu pasul la premium vad.
    nu detin, dar am calatorit odata ca pasager intr-un q3 2.0 bezina, mi-a placut mult. bine ca nu te-ai pricopsit iar cu vreun ford.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru