Noul Alpine Alpenglow Hy4 este un prototip de anduranță, alimentat cu hidrogen

de Alexandru Monenciu
Vineri, 10.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Francezii de la Alpine au publicat primele imagini și informații despre noul prototip Alpenglow Hy4. Acesta este echipat cu un motor alimentat cu hidrogen și urmează să participe la cursa de 6 ore de la Spa.

Chiar dacă unii producători de automobile au îmbrățișat electrificarea, mai sunt câțiva care se încăpățânează să păstreze viu motorul cu combustie internă. Unii cred că răspunsul este combustibilul sintetic, spre exemplu Porsche și Lamborghini.

De cealaltă parte, avem mărcile care și-au pus încrederea în sistemele alimentate cu hidrogen. Toyota este primul nume care îți vine în minte când auzi de așa ceva, dar alături de niponi îi găsim și pe francezii de la Alpine.

În urmă cu doi ani, Alpine prezenta conceptul static Alpenglow. Acum, acesta a evoluat într-un prototip funcțional, denumit Alpenglow Hy4.

Numele trădează ce se ascunde sub capota prototipului, mai exact un motor de 2.0 litri, cu 4 cilindri, care dezvoltă 340 CP și care este alimentat cu hidrogen. Combustibilul este ținut în 3 rezervoare cu o capacitate de 2 kilograme fiecare.

Ulterior, unitatea cu 4 cilindri va fi înlocuită cu un propulsor V6, dezvoltat de Alpine. Și el va fi alimentat tot cu hidrogen și va debuta spre finalul anului 2024.

Până atunci, prototipul Alpenglow Hy4 va putea fi văzut în acțiune.

Prima dată la cursa de 6 ore de la Spa Francorchamps, iar mai apoi în celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans. Ambele fiind etape din campionatul mondial de anduranță FIA WEC.

via Motor1

Comentarii (4)

  • Diana Șosoacă
    Adică mâine, nu ?!
    1 1
  • Daca ne uitam la cursa de anduranta de azi, accidente urate.
    Ma gandesc cat de mare va fi craterul cu una d-asta pe hidrogen implicata in asa accidente.
    0 1
  • ce cursa? ce crater? are gpl?
    0 1
  • @@Alin
    Face vorbire de Ogier, care a bifat a 60-a victorie in WRC.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru