Noul Audi RS3 Performance: viteză maximă de 300 de km/h și producție de 300 de exemplare

de Tiberiu Safta
Marti, 18.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a lansat o nouă versiune mai puternică pentru RS3. Botezat RS3 Performance, noul model aduce un motor mai puternic, de 407 cai putere și o viteză maximă de 300 km/h. Doar 300 de exemplare vor fi produse.

Audi RS3 tocmai a primit o versiune și mai puternică, ce va fi disponibilă în serie limitată. Noul model se numește RS3 Performance și oferă un motor mai puternic, precum și câteva modificări la suspensie și elemente exclusive la exterior și interior.

Motorul cu 5 cilindri, de 2.5 litri dezvoltă acum 407 cai putere, cu 7 CP mai mulți decât la un RS3 standard. Alături de un cuplu de 500 Nm, Audi RS3 Performance accelerează de la 0 la 100 km/h în 3.8 secunde și atinge o viteză maximă de 300 km/h. Puterea este transmisă către toate roțile grație sistemului de tracțiune integrală quattro, iar motorul este cuplat la o cutie de viteze automată S-tronic cu 7 trepte.

Evacuarea a fost modificată pentru a mări puterea motorului, dar și pentru a amplifica sunetul acestuia. Audi RS3 Performance vine echipat cu suspensie sport adaptivă ca dotare standard, ușor modificată pentru o dinamică superioară. Discurile de frână sunt confecționate din ceramică pe puntea față, iar cele din spate sunt făcute din oțel.

Etrierele sunt vopsite în albastru.

Jantele de 19 inch sunt încălțate în anvelope semi-slick Pirelli P Zero Trofeo R și au un design exclusiv. Emblemele de la exterior sunt vopsite în negru, iar farurile Matrix LED conțin o animație specială a luminilor, care afișează grafica unui steag în carouri sau grafica numărului 300, care reprezintă viteza maximă și numărul de exemplare care vor fi produse.

La interior avem scaune sport de tip scoică în dotarea standard și îmbrăcate în microfibră Dinamica, în combinație cu piele Nappa. Părțile posterioare ale scaunelor din față au un aspect de carbon, iar volanul și bordul conțin accente și cusături albastre. Volanul, îmbrăcat în alcantara, este prevăzut și cu un marcaj special vopsit în albastru. Inclusiv centurile de siguranță sunt albastre.

Nu în ultimul rând, avem și o plăcuță cu inscripția „1 of 300”, iar portierele conțin și iluminare pe asfalt cu inscripția „#RS performance”.

Noul Audi RS3 Performance este disponibil în ambele variante de caroserie, Sportback și Sedan.

Așa cum spuneam, doar 300 de exemplare vor fi produse în total, iar prețul de pornire în Europa este de 75.000 de euro pentru Sportback, respectiv 77.000 de euro pentru Sedan.

via Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru