Noul Audi S3 facelift primește un motor mai puternic și un separator de cuplu, în premieră

de Tiberiu Safta
Marti, 09.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a dezvăluit oficial noul S3 facelift. Noul model primește un design exterior ușor revizuit, alături de un motor mai puternic și, pentru prima dată, un separator de cuplu.

La câteva săptămâni după ce Audi a prezentat noul A3 facelift, a venit acum momentul să facem cunoștință și cu noua versiune actualizată a lui S3. Modelul care este plasat în gamă între A3 și RS3 ca performanță primește o serie de noutăți importante, vizibile atât la exterior și în interior, cât și sub caroserie.

FARURI LED PERSONALIZABILE

Noul Audi S3 facelift va putea fi recunoscut după o grilă cu un design nou și care este acum mai lată și mai aplatizată față de modelul de până acum. În bara din față este montat și un spoiler nou, mai mare, pentru o notă de sportivitate mai pronunțată. Aici avem și faruri LED în standard, precum și LED Matrix, disponibile opțional, cu semnături luminoase noi și care sunt personalizabile.

De asemenea, noul Audi S3 facelift mai primește jante noi de 18 inch în standard, respectiv de 19 inch, disponibile opțional. Exteriorul este completat de o evacuare cvadruplă. Paleta de culori este acum îmbogățită cu 4 nuanțe noi: verde District, albastru Ascari, roșu Progressive și gri mat Daytona.

ILUMINARE AMBIENTALĂ ÎN UȘI

Noutăți avem și în habitaclu, acolo unde putem vedea un design nou al manetei pentru selectorul de viteze și un aspect nou al aeratoarelor.

Aici, cea mai mare noutate este reprezentată de sistemul de iluminare ambientală, care este prezent pe mai multe suprafețe. De exemplu, panourile portierelor sunt acum iluminate.

În standard, noul Audi S3 primește tapițerie neagră cu accente argintii și ornamente din aluminiu, precum și scaune sport și un volan aplatizat în partea inferioară. Pe lista de dotări standard mai sunt incluse un instrumentar digital, un ecran central de 10.1 inch, un încărcător wireless pentru telefon și 4 porturi USB-C, dintre care două sunt pentru pasagerii din spate. Opțional, vei putea bifa sistemul MMI Navigation Plus.

MOTOR MAI PUTERNIC: 333 CP

Cea mai mare noutate adusă de Audi S3 facelift este motorul, care este acum mai puternic. Mai exact, unitatea de 2.0 litri TFSI dezvoltă acum 333 de cai putere și un cuplu de 420 Nm. Astfel, noul Audi S3 facelift este mai puternic cu 23 de cai putere și 20 Nm față de vechiul S3. Motorul este cuplat la o cutie automată cu 7 trepte, iar puterea este transmisă către toate roțile.

Astfel, noul Audi S3 facelift are nevoie de 4.7 secunde pentru repriza de la 0 la 100 de km/h, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h.

SEPARATOR DE CUPLU

O altă noutate adusă lui Audi S3 facelift este un separator de cuplu, o tehnologie care permite vectorizarea cuplului între roțile din spate.

Este pentru prima dată când Audi S3 primește un astfel de sistem.

Noul model mai primește și o suspensie revizuită, care aduce o gardă la sol mai joasă cu 15 milimetri față de noul A3 facelift. Opțional, este disponibilă și o suspensie cu amortizoare adaptive. Mai mult, noul Audi S3 facelift mai primește și un sistem de frânare individuală pentru fiecare roată care se activează în viraje, precum și frâne mai mari în față, cu discuri care măsoară 357 de milimetri în diametru și care sunt mai groase cu 4 milimetri față de vechiul S3.

Noul Audi S3 facelift va fi disponibil în variantele de caroserie Sportback și Sedan începând din al doilea trimestru al anului. Prețul de pornire pentru noul model va fi de 55.600 de euro.

via Audi

Comentarii (1)

  • Are cu ce !
    Impecabile valori, estetice & dinamice.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru