Noul BMW M8 a devenit Safety Car pentru Moto GP: modelul oferă 625 de cai putere și este bazat pe varianta Competition

de Daniel Popescu
Luni, 12.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul BMW M8 a devenit în weekend noul Safety Car pentru Moto GP, cea mai importantă competiție de motociclism din lume. Modelul este bazat pe varianta Competition care oferă 625 de cai putere.

BMW este constructorul auto care oferă Safety Car-ul în competiția Moto GP de 20 de ani, iar parteneriatul continuă și în acest an prin prezentarea unei noi mașini oficiale.

Astfel, noul Safety Car pe care îl vor vedea motocicliștii este noul BMW M8, care a fost prezentat oficial în luna iunie. Versiunea de Moto GP se bazează pe varianta Competition a lui M8, care mizează pe un motor V8 de 4.4 litri care dezvoltă 625 de cai putere și este cuplat la o cutie de viteze automată M Steptronic cu 8 trepte și sistem de tracțiune integrală M xDrive.

Chiar dacă un Safety Car nu trebuie neapărat să fie rapid, performanțele noului M8 pentru Moto GP răman excelente cu cele numai 3.2 secunde necesare pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h, în timp ce viteza maximă este de 250 km/h.

Versiunea adaptată pentru Moto GP include însă și o serie de elemente exclusiviste, printre care se numără un sistem de evacuare sport din titan, carcasă de motor din fibră de carbon, scaune sport Recaro, celula de siguranță și, desigur, nuanțe de culori specifice competiției Moto GP.

Noul BMW M8 include o serie de noutăți tehnice importante, printre care se numără un sistem de diferectie modificat și disponibilitatea în standard a suspensiei adaptive M.

De asemenea, sistemul de frânare este mai performant și beneficiază, printre altele, de discuri din carbon ceramic.

Via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru