Noul BMW Seria 5 este prima mașină de serie care oferă conexiune Apple CarPlay fără fir

de Bogdan Mirică
Duminica, 26.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW Seria 5 este prima mașină din lume care oferă o conexiune Apple CarPlay pentru telefonul mobil fără ca acesta să fie legat cu un cablu la sistemul multimedia.

Majoritatea mașinilor de generație nouă, lansate în ultimii doi ani, oferă conectivitate Apple CarPlay sau Android Auto. Este acel suport tehnologic care permite "clonarea" principalelor aplicații de pe telefonul mobil în sistemul multimedia al mașinii. Astfel, cel de la volan și pasagerii au acces la funcțiile telefonului mult mai ușor într-o interfață familiară care este afișată pe display-ul mașinii.

Până în prezent, funcțiile Apple CarPlay și Android Auto puteau fi folosite doar atunci când telefonul era conectat printr-un cablu la sistemul multimedia.

Harman, gigantul audio care deține mai mulți producători de profil, promite însă o schimbare radicală: folosirea funcției Apple CarPlay fără cablul convenșional. Conexiunea se poate face wireless și a fost deja demonstrată pe noua generație BMW Seria 5, primul vehicul din lume echipat cu această facilitate din serie.

Urmareste Automarket
Chiar dacă Apple oferea această opțiune încă de la iOS9, constructorii nu au adoptat conexiunea fără fir.
Ea se poate realiza acum pe noul Seria 5 prin intermediul Bluetooth-ului.

Harman este un furnizor agreat de mai multe nume mari din industrie. Tocmai de aceea companie susține că vom vedea conexiunea Apple CarPlay fără fir și pe modele din gamele Audi, Volkswagen, Mercedes, Chrysler, Fiat și Alfa Romeo.

Comentarii (1)

  • @AUtomarket
    Eu am seria 7 2017 si am car play dar functia e disponibila doar pe ANDROID si Apple dar Apple la moment nu dispune de aceasta functie ...
    Si din cate scriti voi in anunt nici seria nu va putea savura aceasta functie deoarece apple nu offera car play pentru BMW ...
    De ce spuneti dar ca seria 5 e prima masina cand seria 7 e din 2016 si ofera inainte de seria 5 aceasta optiune .
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru