Noul concept Smart #5 anunță primul SUV electric de clasă medie al mărcii

de Tiberiu Safta
Marti, 23.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Smart a prezentat oficial noul Concept #5, o mașină care anunță primul SUV electric de clasă medie al mărcii. Conceptul va fi transformat în model de serie în a doua jumătate a lui 2024.

Constructorul german a dezvăluit oficial noul Concept #5. Acesta anunță un viitor SUV electric de clasă medie, primul din istoria mărcii. Versiunea de serie va deveni realitate în a doua jumătate a acestui an.

La prima vedere, noul Concept Smart #5 aduce un design robust, care sugerează că mașina va fi capabilă chiar și pe teren accidentat. Caroseria are un design cu linii fluide și suprafețe rotunde, însă este mai pătrățoasă ca formă față de modelele #1 și #3.

Partea din față este caracterizată de faruri LED cu o semnătură luminoasă discontinuă, precum și de un bulbar cu margini iluminate și un scut de protecție iluminat integrat în bara din față. Tot aici avem și două bare de susținere iluminate care sunt montate pe marginile capotei și pe barele plafonului. Aripile laterale conțin elemente de protecție din plastic, cu o mică zonă iluminată, iar aici putem vedea și roțile încălțate în anvelope de teren.

Pe plafon vedem montate două proiectoare LED, alături de o bară montată pe plafon în forma literei X.

Partea din spate este asemănătoare cu cea din față în ceea ce privește semnătura luminoasă a stopurilor LED. Bineînțeles, și aici avem un scut de protecție montat sub bara de protecție.

Noul Smart Concept #5 este descris va fiind cel mai inteligent Smart din istorie, datorită tehnologiilor prezente în habitaclu. Astfel, putem vedea aici un interior minimalist și digitalizat, cu un instrumentar digital și cu două ecrane OLED care completează bordul, unul central și altul pentru pasagerul din față.

Tot aici avem și iluminare ambientală, inclusiv în portiere, precum și o boxă portabilă integrată în consola centrală. Scaunul șoferului dispune de un sistem avansat de activare a airbag-urilor în caz de accident, iar scaunele primesc și funcții de încălzire, ventilare și de masaj.

Cea mai importantă noutate este un asistent virtual bazat pe inteligență artificială. Cu ajutorul asistentului virtual, șoferul va putea regla temperatura în habitaclu, să răspundă la apeluri și să ceară informații despre vreme, știri și altele prin comandă vocală.

Noul Smart Concept #5 primește o arhitectură de 800 de volți și o baterie cu o capacitate de peste 100 de kWh.

Conceptul oferă o autonomie de peste 550 de kilometri, iar încărcarea bateriei până la 70% durează 15 minute la o stație de încărcare rapidă. Smart nu a oferit mai multe detalii tehnice despre noul concept.

Așa cum spuneam, noul Smart Concept #5 va fi transformat în model de serie în a doua jumătate a acestui an. Până atunci, conceptul va fi expus public în cadrul Salonului Auto de la Beijing, începând din 25 aprilie.

via Smart

Comentarii (2)

  • Flavius
    S-o lase mai moale cu "Smart". E orice numai Smart nu!
    2 0
  • Mambo #5
    Uau! Are candelabru și 3 televizoare! Ăsta va fi mai smart ca proprietarii
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru