Noul Drako Dragon este un rival pentru Tesla Model X Plaid: 4 motoare și 2.000 CP

de Alexandru Monenciu
Vineri, 18.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Start-up-ul american Drako Motors a publicat primele imagini și informații despre primul său SUV. Botezat Dragon, acesta este echipat cu 4 motoare electrice și oferă 2.000 de cai putere. Livrările sunt programate pentru 2026.

În urmă cu 3 ani, compania americană Drako Motors prezenta hypercar-ul electric GTE, bazat pe vechiul Fisker Karma. Acum, start-up-ul din California revine cu primul său SUV. Sau mai bine zis un hyper SUV, botezat Dragon, rival pentru Tesla Model X Plaid.

Designul este semnat de studioul italian GranStudio și este evidențiat de cele două portiere de tip gullwing, plafon plonjat și un set de jante de 23 de inch.

Interiorul poate găzdui până la 5 pasageri. Avem aici un display de 17.1 inch pentru sistemul multimedia, instrumentar digital de bord, camere video în loc de oglinzi și două ecrane pentru locurile din spate.

Drako Dragon este echipat cu 4 motoare electrice și oferă 2.000 de cai putere. Potrivit companiei americane, SUV-ul, cu o masă proprie de 2.254 de kilograme, atinge 96 km/h în 1.9 secunde și acoperă sfertul de milă în 9 secunde.

Viteza maximă ajunge la 322 km/h. Bateria (capacitatea este necunoscută) asigură o autonomie de până la 676 de kilometri (ciclul american EPA) și poate fi încărcată la stații de până la 500 kW.

Rezervările au fost deja deschise, dar primele exemplare vor fi livrate de abia în 2026.

În SUA, Drako Dragon pornește de la 290.000 de dolari.

via Carscoops

Comentarii (9)

  • Chevyrolet
    De ce 2000 CP? Până la urmă nu e un hypercar, menit să spargă circuitul în două.
    9 0
  • Da buna asta… Rezervare pentru o masina care o primești din 2026 la “doar” 300.000. Le doresc succes, oricum concurenta la Plaid este relativ ușor sa-i facă concurenta pentru nu se prea vinde. Foarte posibil nici sa nu mai fie in oferta in 2026.
    10 5
  • Și Drako și Dragon în același timp e ca un fel de Johnnie Walker Double Black . Oricum are performanțe de vis, caroseria este frumoasă numai că ceea ce afirmă ca viteza, autonomie și greutate deocamdată sunt niște targeturi din moment ce le mai trebuie 3-4 ani să șurubareasca la ele(probabil așteaptă să se mai inventeze e ceva baterii și motoare) .
    7 2
  • Malefique
    Cea mai kitsch-oasă denumire de mașină din istoria automobilismului.

    Îmi vine să mă duc la OSIM-ul american să înregistrez denumirea „Drako Demon” ca să las fără nume viitorul model al acestei mărci.
    8 3
  • Ali electricul
    Sa vezi cum vine acum Mickey sa ne zica cum ca electrica asta e cea mai tare din univers la liniute. Kokalari din toate tarile uniti-va
    10 4
  • @ali eletricul
    e cea mai tare si la facut drifturi in jurul termicelor turate la maxim..
    2 8
  • Mickey mouse, tu esti?
    3 1
  • Seriff
    Eu sunt aici pentru comentarii:))
    2 0
  • Bai ali, ca sa apara cocalari la electrice trebuie sa se faca transferul lor de la termice. Ca e plin de ei acolo. :))) Mai ales la diesel gen PMC.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru