Noul DS 3 facelift: păstrează versiunea electrică și costă de la 30.100 de euro în România

de Tiberiu Safta
Marti, 27.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul francez premium a lansat oficial, versiunea facelift a lui DS 3. Noul model renunță la numele Crossback și primește o serie de noutăți estetice și tehnice, printre care și o versiune cu zero emisii. Noul model va fi disponibil din 2023 și va avea un preț de pornire de 30.100 de euro.

DS, constructorul francez de mașini premium, a lansat un facelift pentru modelul DS 3 Crossback. Noul model are un nume mai simplu, deoarece renunță la terminologia Crossback și revine la numele purtat de vechea generație DS 3, produsă între 2009 și 2016.

Noul DS 3 a fost prezentat în cadrul evenimentului Paris Fashion Week. Designul noului model este păstrat, în mare parte, cu doar câteva detalii noi care ies în evidență. În partea din față avem o semnătură luminoasă nouă a farurilor LED principale, oferite în echiparea de bază. De asemenea, grila este mai lată față de vechiul model și a fost modificată pentru a îmbunătăți răcirea motorului, precum și eficiența aerodinamică a lui DS 3.

În funcție de nivelul de echipare ales, grila poate avea inserții cromate sau vopsite în negru lucios. Inclusiv semnătura mărcii, DS Wings, a fost ușor redesenată pentru a scoate în evidență noutățile lui DS 3. Tot aici avem și luminile diurne cu tehnologie LED, amplasate vertical, care completează elegant designul noului model.

Mânerele sunt integrate în portiere, iar designul lateral rămâne neschimbat față de vechiul model. Stopurile și hayonul sunt scoase în evidență de un bandou negru lăcuit, iar aici este prezentă și inscripția DS Automobiles.

Inclusiv jantele primesc un design nou. În echiparea standard, DS 3 primește jante de 17 inch, însă sunt disponibile și jante de 18 inch.

Tot opțional sunt disponibile și farurile DS Matrix LED Vision, care sunt adaptive și conțin o semnătură luminoasă mai pronunțată.

Clienții vor putea alege între 7 culori nemetalizate, metalizate și perlate, cu posibilitatea de a personaliza modelul și cu o vopsea two-tone.

La interior avem un ecran central de 10.3 inch, disponibil în echiparea de bază și care are instalat sistemul multimedia DS Iris System. Ecranul este împărțit în 12 pătrate, ceea ce oferă posibilitatea de a atașa widget-uri pe ecran. Instrumentarul digital este afișat pe un ecran de 7 inch, împărțit în două zone pentru personalizare.

Tot aici avem și un heads-up display și un volan nou, care integrează comenzile sistemelor de asistență. Nu lipsește nici comanda vocală, care poate recunoaște până la 40 de limbi diferite.

Noul DS 3 este disponibil în 5 linii de echipare: Bastille, Rivoli, Performance Line, Performance Line + și Opera. În echiparea de bază Bastille, scaunele sunt îmbrăcate în material textil, însă ele pot fi îmbrăcate și în piele neagră Basalt. Cel din urmă material vine ca dotare standard a echipării Rivoli, iar liniile de echipare Performance Line vin cu scaune și cu o planșă de bord ce conțin alcantara.

Nu în ultimul rând, în echiparea de top Opera, scaunele sunt îmbrăcate în piele Nappa.

Ca motorizări, noul DS 3 primește 3 motoare termice și o versiune pur electrică.

Dintre motoarele termice, două sunt pe benzină. Este vorba despre unitatea PureTech 100, cu o cutie manuală cu 6 trepte și despre motorul PureTech 130, cu o cutie automată cu 8 trepte. De asemenea, este disponibilă și motorizarea diesel BlueHDi 130, cu o cutie automată cu 8 trepte.

Noul DS 3 este disponibil și într-o versiune electrică. Propulsorul acestuia dezvoltă 156 de cai putere și un cuplu de 260 Nm. Bateria de 54 kWh îi oferă modelului o autonomie de 402 kilometri în regim WLTP, iar aceasta poate fi încărcată de la 0 la 80% în 25 de minute, la o priză de 100 kW.

Modelul francez este dotat și cu o serie de sisteme de asistență în echiparea standard. Printre acestea, putem aminti de: asistent pentru păstrarea benzii, recunoașterea semnelor de circulație și frână activă de siguranță. Tot aici avem și pachetul Visio Park 2, care echipează modelul cu o cameră video de 360 de grade.

Cu ajutorul pachetului opțional DS Drive Assist, noul DS 3 dispune de tehnologie de rulare semi-autonomă de nivel 2. Avem astfel, sisteme precum: cruise control adaptiv cu funcție stop&go, sistem pentru menținerea benzii și recunoaștere extinsă a semnelor de circulație.

Noul DS 3 va fi disponibil în România, în prima jumătate a lui 2023. Prețul de pornire va fi de 30.100 de euro.

via DS

Comentarii (3)

  • Andrei
    Păcat ca nu au modificat și forma farurilor, arata foarte ciudat. O revista franțuzească spune ca ar fi fost prea scump pentru un facelift al unui model care nu se prea vinde și are rata de profit foarte mica. Poate ar fi trebuit sa le dea o formă geometrica simpla de la bun început.
    6 5
  • Când vrei sa intri in zona premium chiar si numele contează. DS nu spune nimic, vânzări slabe, deci nu prea le văd in viitor.
    2 4
  • DeSe inseamna in franceza zeiță (déesse).
    Am mers cu DS-uri si nu sunt premium deloc.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru