Noul Ferrari SP48 Unica: exemplar unicat bazat pe modelul F8 Tributo

de Alexandru Monenciu
Joi, 05.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul italian de automobile a publicat primele imagini și informații despre noul SP48 Unica. Exemplarul unicat este bazat pe modelul F8 Tributo.

Ferrari prezintă un nou model unicat, dezvoltat pentru un client important de către divizia Special Projects. Numele său este SP48 Unica și are la bază modelul F8 Tributo.

Din punct de vedere estetic, noul Ferrari SP48 Unica are un exterior (aproape) complet modificat. Printre altele, designerii au redesenat grila frontală, prizele de aer și au eliminat geamul spate. La final, mașina "pare că este sculptată dintr-o singură bucată de metal," după cum susțin reprezentanții companiei.

Mare parte din interiorul lui F8 Tributo a fost păstrată. Clientul care a comandat acest exemplar unicat a optat pentru o tapițerie din Alcantara neagră, perforată cu laser, ornamente din fibră de carbon cu finisaj mat și o serie de accente în nuanța Grigio Canna di Fucile.

Fiind bazat pe F8 Tributo, sub capota noului Ferrari SP48 Unica se ascunde același motor V8 twin-turbo, de 3.9 litri, care dezvoltă 720 de cai putere și 770 Nm cuplu. În aceste condiții, suta de kilometri pe oră este atinsă în 2.9 secunde, iar viteza maximă ajunge la 340 km/h.

via Ferrari

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru