Noul Ford Mustang Dark Horse: motor V8 și îmbunătățiri pentru performanțe pe circuit

de Alexandru Monenciu
Joi, 15.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Odată cu noua generație Mustang, Ford a dezvăluit lumii întregi și o versiune dezvoltată pentru performanțe pe circuit. Numele său este Mustang Dark Horse și vine echipată cu motorul V8 de 5.0 litri.

Ford a lansat, cu puțin timp în urmă, cea de-a șaptea generație Mustang. Odată cu ea, constructorul american de automobile prezintă lumii întregi și o versiune dezvoltată pentru performanțe pe circuit. Este vorba despre Mustang Dark Horse.

Din punct de vedere estetic, noul Mustang Dark Horse oferă o grilă neagră, faruri cu tentă fumurie, elemente aerodinamice la nivelul spoilerului față și a pragurilor, eleron, difuzor de aer și sistem de evacuare cu patru terminații. Nu lipsesc emblemele speciale Dark Horse.

Jantele din aliaj au diametrul de 19 inch, iar clienții pot opta și pentru un set de jante confecționate din fibră de carbon. Paleta de culori include noua nuanță Albastru Ember.

Pentru interior, Ford a pregătit un volan îmbrăcat în Alcantara, cusături Albastru Indigo și sistem audio B&O cu 12 incinte. Cei care optează pentru pachetul Appearance primesc și scaune în nuanța Albastru Deep Indigo.

Sub capotă, noul Ford Mustang Dark Horse ascunde o versiune îmbunătățită a motorului V8 Coyote, de 5.0 litri.

Unitatea are o serie de componente împrumutate de la Shelby GT500 și ar urma să dezvolte în jur de 500 de cai putere.

Transmisia manuală cu 6 rapoarte este standard, dar clienții pot bifa și cutia automată cu 10 rapoarte.

Pentru performanțe pe circuit, Mustang Dark Horse vine cu o răcire mai bună pentru trenul de rulare, amortizoarele MagneRide sunt standard, iar sistemul de frânare Brembo cu șase pistoane se asigură că mașina oprește în siguranță indiferent de condiții.

Cei care vor și mai multă manevrabilitate au la dispoziție pachetul Handling. Pe lângă o serie de elemente aerodinamice, acesta propune arcuri mai rigide, dar și bare antiruliu mai mari.

via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru