Noul Ford Mustang Dark Horse R, pregătit pentru circuit: motor V8 de peste 500 CP

de Tiberiu Safta
Vineri, 28.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a dezvăluit oficial noul Mustang Dark Horse R, versiunea de performanță construită pentru circuit. Noul model primește un motor V8 care dezvoltă peste 500 de cai putere, alături de numeroase modificări estetice și tehnice.

Noua generație Ford Mustang tocmai a primit o nouă versiune de performanță. De această dată, facem cunoștință cu noul Dark Horse R, o versiune creată special pentru circuit. Asta se poate vedea, în primul rând, datorită modificărilor vizuale aduse atât la exterior, cât și la interior, dar și datorită unor modificări de natură tehnică.

La exterior avem un pachet aerodinamic nou, cu un spoiler montat în partea inferioară a barei din față și un eleron nou în partea din spate. Tot aici avem și jante noi de 19 inch încălțate în anvelope slick.

Habitaclul lui Mustang Dark Horse R a fost golit de toate dotările inutile unei mașini de curse. Astfel, aici putem vedea un volan nou și detașabil, scaune de tip scoică Recaro, un roll-cage, centuri de siguranță Sparco, elemente din fibră de carbon și un instrumentar digital.

Sub capotă se regăsește motorul Coyote V8 de 5.0 litri aspirat natural, care dezvoltă peste 500 de cai putere. Noua versiune de performanță beneficiază de un sistem de răcire nou pentru motor și pentru transmisie, o evacuare Borla creată special pentru competiții și o celulă de combustibil pentru siguranță sporită și capacitate mai mare.

Motorul este cuplat la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte, preluată de la versiunea Dark Horse de stradă. Inclusiv frânele Brembo sunt preluate de la acest model.

Noul Ford Mustang Dark Horse R va concura într-o nouă serie fondată de către Ford Performance Racing School. Noua serie se numește Mustang Challenge și va rula sub egida regulamentului IMSA. Sezonul inaugural va avea loc în 2024, iar calendarul va avea între 10 și 12 etape și va include 5 sau 6 circuite din America de Nord.

Între timp, noul Ford Mustang Dark Horse R costă 145.000 de dolari, iar livrările vor începe din 2024.

via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru