Noul Hyundai i20 facelift: design mai agresiv și motor cu tehnologie mild hybrid

de Tiberiu Safta
Miercuri, 10.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a dezvăluit oficial noul i20 facelift. Noul model aduce un design ușor revizuit, cu o notă mai sportivă, precum și o listă nouă de dotări disponibile în pachetul standard. Printre acestea se numără culori noi la exterior și tehnologie nouă la bord.

Hyundai i20, popularul model subcompact al constructorului sud-coreean, tocmai a fost reîmprospătat cu o nouă versiune facelift. Față de modelul de până acum, noul i20 facelift nu aduce schimbări vizuale și tehnice majore, însă aduce câteva noutăți subtile atât la nivel estetic, cât și la nivel tehnologic.

O NOTĂ DE DESIGN MAI SPORTIVĂ

Imediat cum privești noul i20 facelift vei observa un design ceva mai agresiv față de ce aveam înainte. Sigla Hyundai a fost mutată deasupra grilei pentru o notă de design mai sportivă, iar bara de protecție a fost și aceasta ușor redesenată pentru a scoate în evidență noul caracter sportiv al subcompactei asiatice. Noul model primește faruri și stopuri cu o semnătură luminoasă în forma literei Z, alături de jante noi cu dimensiuni de 16 inch, respectiv 17 inch.

Noutățile la exterior nu se opresc aici, deoarece noul i20 facelift primește și o paletă îmbogățită de culori. Mai exact, clienții vor putea alege acum și între 3 nuanțe noi: Lucid Lime Metallic, Lumen Grey Pearl și Meta Blue Pearl.

Alături de asta, clienții pot opta și pentru un plafon vopsit în negru lucios, pentru un aspect contrastant al exteriorului.

ECRAN LCD NOU ÎN ECHIPAREA DE BAZĂ

La interior, schimbările sunt ceva mai subtile, dar semnificative. Noul i20 facelift primește acum un ecran LCD de 4.2 inch pentru instrumentar în echiparea de bază, precum și un port USB-C, un sistem de apelare de urgență eCall bazat pe rețeaua 4G și actualizări de la distanță over-the-air.

De asemenea, noul model mai primește, tot în pachetul standard, mai multe sisteme de siguranță ale pachetului Hyundai Smart Sense. Vorbim aici despre un asistent de evitare a coliziunilor frontale, care poate detecta și bicicliști. De asemenea, asistentul de păstrare a benzii este tot o dotare standard.

Ca opțiuni, noul Hyundai i20 facelift poate fi dotat cu ecrane de 10.25 inch pentru instrumentar și sistemul multimedia. Acesta din urmă este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. De asemenea, este disponibilă și o tavă de încărcare wireless pentru smartphone, precum și o serie de sisteme de siguranță avansate: asistent pentru evitarea coliziunilor în punctul mort, cruise control inteligent care preia datele din sistemul de navigație și Rear Cross-traffic Collission Assist.

De asemenea, noul i20 facelift primește și un sistem de iluminare ambientală multicoloră în habitaclu, precum și un sistem audio Bose, disponibil opțional.

MOTOR CU TEHNOLOGIE MILD HYBRID

Sub capotă, noul i20 facelift primește motorul T-GDi de 1.0 litri în două variante de putere: 100 de cai putere sau 120 de cai putere. Indiferent de varianta aleasă, motorul vine echipat și cu un sistem mild hybrid de 48 de volți. Hyundai oferă o cutie de viteză manuală inteligentă cu 6 trepte, care decuplează automat motorul de transmisie. Opțional, i20 facelift poate fi echipat și cu o cutie automată cu 7 trepte și cu dublu ambreiaj.

Producția noului Hyundai i20 facelift va începe în al treilea trimestru din 2023. Modelul va fi produs în Turcia, la uzina de la Izmit. Deocamdată, Hyundai nu a anunțat prețurile noului model.

via Hyundai

Comentarii (3)

  • A sunat Ford că isi crea designul înapoi
    (Siglă)
    2 2
  • Masinile mici de oras cu design agresiv sunt urate. Arata ca niste pisoi zbarliti.
    1 3
  • @ alex_cu_a_mic
    Urat este scrisul cu "underscore" si minuscula utilizata la nume. :-D
    P.S. Pisoii zburliti sunt chiar draguti.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru