Noul Lamborghini SC63, mașina cu care italienii vor concura la Le Mans în 2024

de Tiberiu Safta
Vineri, 14.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a dezvăluit oficial mult așteptatul prototip de anduranță cu care va concura în WEC și la Le Mans începând din sezonul viitor. Noua mașină de concurs se numește SC63 și este construită sub egida regulamentului LMDh, categoria regină din cadrul curselor de anduranță.

Constructorul italian a dezvăluit noul prototip de anduranță SC63 în cadrul Festivalului de Viteză de la Goodwood. Aceasta este mașina cu care Lamborghini va concura, în premieră absolută, în cea mai înaltă categorie a curselor de anduranță din lume, Le Mans Hypercar.

Mai exact, noua mașină de concurs este construită sub egida regulamentului LMDh, ceea ce înseamnă că va fi eligibilă să concureze atât în Campionatul Mondial de Anduranță, cât și în campionatul IMSA din Statele Unite. De altfel, Lamborghini SC63 va lua startul inclusiv în cursa de 24 de ore de la Le Mans de anul viitor.

La fel ca modelele sale de serie, noul prototip de anduranță primește faruri și stopuri LED în forma literei Y. Mașina va putea fi ușor de recunoscut după nuanța de verde deschis în combinație cu negru și cu steagul Italiei desenat sub forma unei dungi de-a lungul caroseriei.

Șasiul este conceput de către francezii de la Ligier, însă motorul este creat integral de către Lamborghini.

Precis, noul SC63 va fi propulsat de un motor V8 hibrid de 3.8 litri turbo și care va dezvolta 680 de cai putere, maximul permis de regulamentul tehnic.

Noul Lamborghini SC63 va fi rulat de către echipa Iron Lynx, atât în WEC cât și în IMSA. Linia de piloți a mărcii italiene va include doi foști piloți de Formula 1: Romain Grosjean și Daniil Kvyat. Celor doi li se vor alătura și italienii Mirko Bortolotti și Andrea Caldarelli.

Debutul competițional al noului Lamborghini SC63 va avea loc în 2024. Până atunci, mașina va putea fi văzută și în cadrul Festivalului de Viteză de la Goodwood.

via Lamborghini

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru