Noul Mercedes-Benz Clasa V facelift: design frontal nou și mai mult lux

de Tiberiu Safta
Joi, 27.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a dezvăluit oficial noul facelift pentru modelul său utilitar Clasa V. Noul model primește un design nou al părții frontale, cu emblema Mercedes-Benz pe capotă, precum și mai mult lux la interior și în ceea ce privește lista de dotări.

Constructorul german a prezentat oficial noul Mercedes Clasa V facelift. Această actualizare majoră se este aplicată și modelelor derivate Clasa V Marco Polo, Vito, EQV și eVito. Indiferent de modelul ales, noul facelift aduce pentru toate acestea un design nou al părții frontale, precum și o listă de dotări îmbogățită și mai mult lux în cazul versiunilor de transport pasageri.

EMBLEMA Mercedes-Benz, MOTATĂ PE CAPOTĂ

În premieră pentru noul Mercedes-Benz Clasa V, sigla constructorului german este montată pe capotă, la fel ca la celelalte modele de lux din gama Mercedes-Benz. Acest ornament este disponibil doar pentru modelul standard Clasa V în echiparea Exclusive.

Alături de noul ornament, Clasa V și celelalte derivate primesc o grilă nouă, de dimensiuni mai mari și cu un design mai impunător. Pentru celelalte echipări, grila încorporează și sigla Mercedes-Benz, iar imediat sub grilă observăm și un design nou al barei de protecție.

Noile modele primesc și faruri LED Multibeam adaptive ca dotare standard sau ca opțiune, în funcție de echiparea aleasă, cu o semnătură luminoasă nouă și cu 84 de LED-uri individuale.

Și în partea din spate avem stopuri noi, cu o tentă mai închisă și care integrează și acestea tehnologie LED. La final, exteriorul este completat de jante cu dimensiuni de 17, 18 sau 19 inch.

ECRAN DE 12.3 INCH NOU, SISTEM MBUX ACTUALIZAT

Noutățile aduse de Clasa V facelift se regăsesc și la interior, acolo se pune un accent și mai mare asupra digitalizării habitaclului. Astfel, modelele Clasa V și Clasa V Marco Polo primesc, în premieră, câte două ecrane cu diagonală de 12.3 inch pentru sistemul multimedia și instrumentarul digital. În cazul modelelor de transport marfă Vito și eVito, acestea primesc un ecran central de 10.25 de inch, alături de un instrumentar nou care integrează un display color de 5.5 inch.

Toate modelele primesc o nouă versiune a sistemului multimedia MBUX, care aduce o interfață grafică ușor revizuită, funcții noi, precum navigație cu realitate augmentată și sugestii personalizate.

Împreună cu noul sistem multimedia, modelele actualizate primesc și o consolă centrală nouă, cu tăvi de încărcare wireless integrate.

Alte noutăți includ pornirea motorului fără cheie, volan încălzit, lumini din spate cu luminozitate redusă pentru condusul pe timp de noapte și iluminare ambientală cu 64 de culori diferite.

SISTEME DE ASISTENȚĂ NOI

Noul Mercedes-Benz Clasa V facelift și derivatele sale primesc și o listă generoasă cu sisteme de asistență. Printre acestea, amintim de: attention assist, asistent pentru faruri cu senzor de ploaie integrat, sistemul Distronic pentru menținerea distanței față de alte vehicule, asistent frânare activă cu funcție nouă pentru traficul încrucișat și o cameră cu vedere de 360 de grade și cu redare de imagini 3D.

Mercedes-Benz nu a dezvăluit niciun detaliu despre motorizările noilor modele și nici nu a dezvăluit prețurile acestora. Cert este că noul Clasa V facelift va fi ultimul oferit cu motoare termice. Din 2026, Mercedes-Benz va lansa noua platformă dedicată VAN.EA pentru viitoare modele comerciale electrice.

via Mercedes-Benz

Comentarii (4)

  • Octavian
    Imi place cum arata mai ales la interior .
    3 2
  • Troliu
    Vedem noi cine vi le mai cumpără din 2026.
    1 0
  • Banditos
    Mai mult lux,ca d-aia iti cumperi o duba,pentru mai mult lux!
    1 3
  • Superbe aceste mașini, ma refer la interior. Confort, lux, spațiu… prefer oricând așa ceva VS un S-class. Că Banditos le vede “dube”… ce sa mai spun, bănuiesc ca este doar o răutate gratuită si fără un scop clar ;)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru