Noul Mini se va lansa în 18 noiembrie la Londra şi Oxford

de Bogdan Mirică
Marti, 08.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ziua de 18 noiembrie va fi una istorică pentru Mini. Constructorul englez lansează noua generaţie Mini în cadrul unor eveniment grandioase, desfăşurate la Londra şi la Oxford, acolo unde se află uzina britanică.

Vor mai trece doar câteva săptămâni până când uzina MINI din Oxford va demara producţia unui automobil simbol pentru Marea Britanie. Noua generaţie Mini va intra oficial pe linia de asamblare în data de 18 noiembrie, odată cu debutul mondial.

Pentru a pregăti publicul, dar şi pentru a garanta o primire triumfală, Mini a lansat o campanie publicitară majoră, constând într-un spot TV, elaborat de agenţia BSSP din San Francisco. Vedeta acestei reclame este buldogul Spike, un personaj familiar fanilor Mini, care a mai apărut în campania „Not normal” a constructorului din Regatul Unit.

Spike joacă alături de noua generaţie Mini, însă modelul apare camuflat pe platourile de filmare, păstrând în continuare secretul asupra formelor sale definitive. Cu lungimi şi finaluri diferite, reclama a fost filmată într-un studio de la Hollywood, cu sprijinul unei echipe formate din 120 de oameni, printre care şi specialişti canini.

Esential 107 ani se împlinesc de la naşterea lui Alec Issigonis, creatorul mini, în data de 18 noiembrie.
Aşa cum vă spuneam şi mai sus, premiera mondială este programată în ziua de 18 noiembrie, chiar în ziua în care se împlinesc 107 ani de la naşterea lui Alec Issigonis.
În urmă cu 50 de ani, Issigonis revoluţiona piaţa auto cu primul Mini din istorie.

Premiera mondială a noii generaţii va avea loc, simultan, la Londra şi la uzina din Oxford. Tot în acea săptămână, noul Mini îşi va face debutul oficial şi în cadrul unui salon auto. El va fi prezentat la Salonul de la Los Angeles, urmând ca imediat după să facă cunoştinţă cu publicul asiatic în cadrul Salonului Auto de la Tokyo.

Primele livrări ale modelului de segment mic vor demara în Europa începând cu primăvara lui 2014.

via Mini

Comentarii (2)

  • Imi dau seama cum o sa fie...adica la fel ca si acum putin mai atent lucrata. Asta e si farmecul ei pana la urma si anume sa isi pastreze in mare cam tot ce avea prima generatie. E Rolls-ul masinilor mici :).
    5 0
  • De ce nu schimba oglinzile? Eu, unul cred ca ar putea fi mai practice!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru