Noul Morgan Plus Four: design simplificat și motor BMW de 260 CP

de Tiberiu Safta
Vineri, 12.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania britanică Morgan a dezvăluit o versiune actualizată pentru modelul Plus Four. Noul model primește un design ușor revizuit, precum și un motor BMW care dezvoltă 259 de cai putere.

Este foarte greu să găsești în ziua de azi o mașină care își păstrează design-ul original, cu modificări minime după mai bine de 70 de ani. Una dintre aceste mașini este Morgan Plus Four, un model care a fost lansat în 2020, dar care își poate trasa originile până în 1950. Acela a fost anul în care a fost lansată pentru prima dată versiunea originală a modelului, Plus 4.

Acum, constructorul britanic a pregătit o versiune actualizată pentru celebrul său roadster. Noutățile sunt relativ minore, însă destul de observabile, mai ales în rândul pasionaților acestei mărci exclusiviste. Astfel, farurile sunt acum mai mari și integrează, pentru prima dată, luminile de semnalizare. Anterior, acestea erau separate.

Inclusiv stopurile sunt acum mai mari și integrează, la rândul lor, luminile de semnalizare. Aceste mici modificări îi aduc lui Morgan Plus Four un aspect mai simplificat. De asemenea, în partea din față, roadster-ul britanic primește un spoiler nou, iar în spate este vizibil și un difuzor nou cu un suport diferit pentru numărul de înmatriculare.

Noutățile la exterior sunt completate de embleme noi și de oglinzi din aluminiu noi.

În interior, noutățile sunt ceva mai mici. Aici avem un display LCD nou, un sistem audio Sennheiser îmbunătățit, iluminare nouă și o formă nouă a cheii mașinii.

Sub capotă avem același motor BMW de 2.0 litri bi-turbo cu 4 cilindri care dezvoltă 259 de cai putere și 350 Nm. Motorul poate fi cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte sau la o cutie automată cu 8 trepte. Există și o versiune cu cuplu mai mare a acestui motor. Această versiune are tot 259 de cai putere, dar are acum un cuplu de 400 Nm. Astfel, accelerația de la 0 la 100 de km/h este gata în 4.8 secunde, iar viteza maximă este de 240 de km/h.

La final, noul Morgan Plus Four aduce o suspensie revizuită cu arcuri și amortizoare noi. Clienții vor putea bifa și pachetul opțional Dynamic Handling Pack, care include o bară spate anti-ruliu și arcuri noi cu amortizare reglabilă.

Pe piața din Marea Britanie, noul Morgan Plus Four actualizat are un preț de pornire de 62.500 de lire sterline.

Producția noii versiuni actualizate va începe în luna mai.

via Morgan

Comentarii (2)

  • scuze daca gresesc.oare nu astia foloseau pana de curand, sasiu de lemn?
    2 0
  • da
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru