Noul Morgan Super 3: motor de 1.5 litri, cutie de Mazda și 635 kilograme masă proprie

de Alexandru Monenciu
Joi, 24.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Morgan a publicat primele imagini și informații despre Super 3, înlocuitorul "vechiului" 3 Wheeler. Acesta poate fi deja comandat în Europa și vine echipat cu un motor de 1.5 litri, furnizat de Ford, dar și cu o transmisie manuală de Mazda MX-5.

La finalul anului 2020, Morgan a lansat ediția limitată 3 Wheeler P101 care anunța ieșirea din producție a modelului cu trei roți. Acum, constructorul britanic a publicat primele imagini și informații despre înlocuitorul lui 3 Wheeler. Numele său este Super 3.

Noul Morgan Super 3 are o structură de tip monococă și oferă mai mult spațiu pentru pasageri. Totodată, comportamentul dinamic a fost îmbunătățit, după cum susțin reprezentanții companiei.

În locul vechiul propulsor V-twin de motocicletă, Super 3 este echipat cu un motor de 1.5 litri, aspirat natural, furnizat de Ford. Unitatea dezvoltă 118 cai putere și 150 Nm, iar transmisia este una manuală, cu 5 rapoarte, împrumutată de la Mazda MX-5.

Masa proprie este de numai 635 de kilograme, astfel că suta de kilometri pe oră este atinsă în 7 secunde, iar viteza maximă ajunge la 209 km/h.

Trecând peste designul exterior, inspirat de avioanele cu reacție din trecut, Morgan Super 3 propune un interior relativ modern.

Avem și aici câteva elemente inspirate din aeronautică, dar și instrumentar de bord digital.

Cum plafonul lipsește, habitaclul modelului britanic a fost conceput pentru a rezista intemperiilor. Clienții au la dispoziție patru variante de tapițerie, inclusiv din piele, rezistene la apă și la razele solare.

Noul Morgan Super 3 poate fi deja comandat în Europa, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

via Morgan

Comentarii (3)

  • Edikkk
    Mda

    Mai rămâne să ne întoarcerea la Uniunea Sovietică
    3 13
  • @pEdikkk
    Poti sa te retragi in Rusia, nu o sa iti ducem dorul.
    7 2
  • Șezi blând, Edikkă taică -- deși e tricicletă, nu-i pentru salvatorii lu Planetă.:-)
    Au încercat de fapt să fie eco-freako și Morganii cu triciclul-prototip ștecheros EV3, dar s-au lăsat păgubași -- ghici de ce? Fiindcă, deloc surprinzător, au aflat că nu exista CERERE !

    Pare oricum reușită noutatea, deși puriștii (je inclus) nu prea-s împăcați cu dispariția V2-ului de origine moto din bot.

    Nu-i ieftin la vreo 50K €, da-i totuși mai accesibil decât precedentul P101 de +60K € (cu motor choppero-americănesc S&S de 2.0 litri, abandonat din motive Euro-6).
    E însă mai greu cu vreo 110 kile -- normal cu motorul Ford, responsabil de scorul relativ mic al jucăriei.
    P:S: Când / dacă oi avea timp, v-oi povesti cum se conduce / comportă așa ceva.
    ...Chiar dacă risc să depășesc recordul de 232 smetii roșii încasate. :-P
    11 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru