Noul Nissan Hyper Punk este un concept electric creat pentru artiști și influenceri

de Tiberiu Safta
Joi, 19.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a prezentat oficial conceptul Hyper Punk, un crossover electric creat special pentru artiști, creatori de conținut și influenceri. Conceptul japonezilor va fi disponibil și în jocul Fortnite din 25 octombrie.

Nici nu au trecut două zile și Nissan a dezvăluit încă un concept nou din seria Hyper. Cel de-al patrulea concept din această serie este botezat Hyper Punk și anunță un viitor crossover electric dedicat artiștilor, creatorilor de conținut și influencerilor. La fel ca celelalte concepte din seria Hyper, noul concept Hyper Punk va fi expus în cadrul Salonului de Mobilitate din Japonia, care își va deschide porțile din 25 octombrie.

Față de conceptele precedente, noul Nissan Hyper Punk este cel mai radical din punct de vedere vizual. Caroseria sa este dominată de muchii ascuțite și de nervuri din orice unghi o privești. Aici putem remarca utilizarea formelor triunghiulare, în special pentru lumini, jantele de 23 de inch și portiere. Și că tot am menționat ușile, acestea se deschid precum o pereche de aripi, un lucru care scoate în evidență caracterul futurist al conceptului. Mai mult, nuanța de argintiu cu care este vopsit conceptul își poate schimba luminozitatea în funcție de unghiul din care este privit conceptul și de modul în care bate lumina.

Interiorul este la fel de frapant din punct de vedere vizual.

Nissan spune că habitaclul lui Hyper Punk este inspirat de tehnica origami, iar arta se îmbină armonios cu tehnologia digitală. În acest sens, conceptul este echipat cu camere de bord speciale care capturează peisajele din jurul mașinii. Cu ajutorul inteligenței artificiale, peisajele sunt transformate în motive artistice asemănătoare cu cele văzute într-o manga, o revistă cu benzi desenate specifică în Japonia. Aceste imagini sunt apoi proiectate pe cele 3 ecrane din fața șoferului.

Mai mult, tetiera scaunului șoferului conține un senzor special care poate să detecteze starea acestuia. Prin asta, conceptul poate să aleagă melodia potrivită și să schimbe și intensitatea luminii ambientale sau culoarea acestuia.

Nissan nu a dezvăluit detalii tehnice despre noul concept, însă acesta dispune de tehnologia V2X prin care mașina poate comunica date cu alte vehicule sau cu dispozitive electronice.

Noul Nissan Hyper Punk va fi expus alături de celelalte 3 concepte din seria Hyper în cadrul Salonului de Mobilitate din Japonia.

Alături de asta, conceptul va fi disponibil și în jocul video Fortnite începând din 25 octombrie.

via Nissan

Comentarii (5)

  • Mircea Badea
    da..inca un dulap prin orase..

    influenceri...adica sefii de birt pa interneti...
    2 1
  • Ni sân
    Da, pentru influențătorii cu mintea-n colțuri de pe tik-tak
    1 1
  • Cine spunea ca Cybertruck e urat?
    E superb pe langa acesta
    0 1
  • Industria auto japoneza a ajuns la final de viata. E cazul sa isi inchida portile. Nu mai fac nimic.
    Nissan - la pamant
    Mitsubishi - sub pamant
    Subaru - mort
    Mazda - mort
    Toyota - au o gramada de prosti care tot pun botul
    Honda - pacalesc la greu cu renumele din anii 90, dar sunt praf
    0 0
  • Banditos
    @ionel, in aceeasi nota imbecila: ai creierul mort.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru