Noul Nissan Hyper Urban este un concept îndrăzneț care anunță viitorul limbaj de design al mărcii

de Tiberiu Safta
Marti, 03.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a dezvăluit oficial un nou concept al unui viitor SUV electric de serie. Acesta se numește Hyper Urban și ne oferă o primă imagine despre cum vor arăta viitoarele modele electrice ale mărcii nipone.

În cadrul Salonului de Mobilitate din Japonia, Nissan a prezentat oficial un nou concept. De această dată, niponii ne fac cunoștință cu Hyper Urban, un concept al unui viitor SUV electric de serie. Prin acest concept, Nissan dezvăluie un limbaj de design nou și radical, care ar urma să fie prezent la viitoarele SUV-uri electrice ale mărcii.

Design-ul lui Nissan Hyper Urban este dominat de muchii ascuțite și suprafețe puternic sculptate, de unde rezultă un design futurist. Practic, caroseria noului concept nu prezintă aproape nicio suprafață rotunjită. Acest aspect este cel mai evident în partea frontală, unde putem observa nu mai puțin de 3 vârfuri ascuțite ale acesteia. În partea superioară este desenată o capotă ascuțită cu o priză de aer mare sculptată în aceasta. Imediat sub capotă sunt prezente farurile LED desenate sub forma unei benzi foarte subțiri, alături de o grafică specială care se prelinge până în zona aripilor din față.

Și că tot am menționat aripile frontale, acestea sunt evazate și vopsite într-o nuanță contrastantă de negru.

Ele mai integrează și un set de lumini LED secundare. Jantele de dimensiuni foarte mari păstrează același limbaj de design radical. Privit din lateral, conceptul Nissan Hyper Urban oferă impresia că te uiți la un crossover cu pretenții de coupe.

În ciuda acestui aspect, conceptul dispune de 4 portiere care se deschid precum o pereche de aripi. Design-ul ascuțit este omniprezent și în partea din spate, unde avem și aici cel puțin un vârf ascuțit în zona stopurilor LED. Luneta conține și aceasta o grafică specială, iar între cele două stopuri este prezentă inscripția mărcii, care este iluminată.

Nissan nu a oferit multe imagini cu interiorul, însă putem remarca și aici același limbaj de design îndrăzneț. La fel ca la exterior, habitaclul este lipsit de suprafețe rotunde, fiind dominat doar de elemente ascuțite. Inclusiv scaunele și bordul adoptă acest limbaj de design. Habitaclul lui Hyper Urban poate fi transformat într-un mini salon. Spătarele scaunelor din față pot fi scoase pentru ca șezuturile lor să fie transformate în taburete pentru scaunele din spate.

În imagini putem observa o multitudine de accente verzi în habitaclu, iar între pasagerii din spate este prezent și un ecran multimedia.

Nissan nu a dezvăluit niciun detaliu tehnic despre propulsorul electric al conceptului.

În schimb, Hyper Urban este compatibil cu funcțiile V2H și V2G, prin care mașina poate fi folosită ca o sursă de alimentare, de exemplu.

Deocamdată, conceptul Nissan Hyper Urban va rămâne doar un exercițiu de design. Constructorul japonez nu a confirmat dacă acesta va fi transformat într-un eventual model de serie.

via Nissan

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Parcă ar fi un ghem de spini. Adică fix vitorul…
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru