Noul Nissan Pathfinder: în ce s-a transformat modelul 4x4 pe piața din China

de Bogdan Mirică
Luni, 18.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan Pathfinder nu se mai vinde în Europa, însă America și China primesc modelul, acum într-o formă mult evoluată. Primele imagini ne arată în ce s-a transformat modelul japonez.

Probabil o mare parte dintre voi vă mai amintiți de Nissan Pathfinder, o mașină care s-a vândut și la noi în România într-un număr destul de mare. Din păcate, japonezii au renunțat la model în Europa, așa că acum vedem noua generație doar în pozele de lansare. El se comercializează deja în America iar acum vedem primele imagini cu omologul său din China, acolo unde Nissan a lansat noua generație Pathfinder, anticipată încă de anul trecut de un concept cu același nume.

Dacă modelul pe care îl știam noi era ceva mai dur, mizând pe un aspect dedicat ieșirilor în off-road, noul Pathfinder din China are un design mult mai rafinat și adaptat cerințelor contemporane. Este un SUV cu design modern, cu blocuri optice înguste, în spiritul a ce vedem și pe alte modele Nissan. Partea frontală este dominată însă de o grilă uriașă, cromată. Aspectul minimalist se continuă și în partea din spate.

Dimensiunile sunt în continuare generoase, cu o lungime de 5.1 metri și o înălțime de 1.7 metri.

Asta îl face mai lung decât varianta americană cu aproximativ 11 centimetri. Ampatamentul păstrează aceleași dimensiuni, adică 2.9 metri, ceea ce se traduce în spațiu pentru 7 pasageri.

Sub capotă se va afla un motor de 2.0 litri benzină, gata să dezvolte 252 de cai putere, asociat unei tracțiuni integrale.

Noul Nissan Pathfinder, varianta chinezească, va fi produs în parteneriat cu producătorul local Dongfeng și va debuta spre finalul acestui an.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru