Noul Porsche 911 Le Mans Centenaire Edition: un omagiu adus cursei de 24 de ore de la Le Mans

de Tiberiu Safta
Joi, 29.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a dezvăluit oficial o nouă ediție specială pentru emblematicul 911. Noua ediție se numește Le Mans Centenaire Edition și este un omagiu adus cursei de 24 de ore de la Le Mans, care a sărbătorit 100 de ani de existență în acest an. Noul model va fi disponibil exclusiv în Franța la un preț de 238.000 de euro.

Porsche France, filiala franceză a constructorului german, a pregătit o nouă ediție specială pentru modelul 911. De această dată, noua ediție, numită Le Mans Centenaire Edition, a fost creată pentru a sărbători centenarul celei mai faimoase curse de anduranță din lume, cea de 24 de ore de la Le Mans. Noul model va fi produs în numai 72 de exemplare, toate fiind destinate exclusiv pieței din Franța.

Noua ediție specială este inspirată din două modele de competiție care au câștigat această cursă. Primul este un exemplar Porsche 356 SL, care a adus prima victorie a mărcii în 1951. Al doilea model din care se inspiră noua ediție specială este legendarul Porsche 911 GT1, mașina care a învins la Le Mans în 1998.

Astfel, noul 911 Le Mans Centenaire Edition va putea fi ușor de recunoscut după vopseaua specială argintie și cu numărul de concurs 46 vopsit pe portierele sale. Acesta a fost și numărul de concurs al primului Porsche care a câștigat la Le Mans, în urmă cu 72 de ani.

De asemenea, jantele aurii sunt un omagiu direct adus lui Porsche 911 GT1. Asemenea accente aurii găsim și la emblemele mărcii și numelui modelului în partea din spate. Pe capota motorului este montată și o siglă specială care marchează centenarul cursei de anduranță.

Inclusiv în habitaclu avem o serie de exclusivități, printre care amintim de o hartă a circuitului brodată pe cotiera centrală, precum și cusături argintii pentru scaune și pentru tapițeria din habitaclu. Pragurile interioare conțin o plăcuță specială cu inscripția numelui ediției speciale, iar pe tetierele scaunelor este brodată emblema oficială a cursei de la Le Mans.

Noua ediție specială este bazată pe versiunea Carrera GTS, ceea ce înseamnă că sub capotă se află un motor de 480 de cai putere, care poate fi cuplat la o cutie manuală cu 7 trepte sau la o cutie automată PDK cu 8 trepte. La final, clienții noii ediții speciale vor mai primi o cheie specială, o husă și un album care conține fotografii cu fiecare exemplar construit la uzina de la Zuffenhausen și finalizat în atelierele speciale Exclusive Manufaktur.

Noul Porsche 911 Le Mans Centenaire Edition va fi disponibil doar în 72 de exemplare pentru piața din Franța.

Prețul fiecărui exemplar este de 237.819 euro.

via Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru